• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.04.2020

16:25

DA LI SE ZARAZA PRENOSI PREKO GARDEROBE? Čuveni epidemiolog odgovorio kada stvari mogu biti rizične

Društvo

DA LI SE ZARAZA PRENOSI PREKO GARDEROBE? Čuveni epidemiolog odgovorio kada stvari mogu biti rizične

Podeli vest

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak izjavio je danas da još nije izdata preporuka za verska okupljanja i za objekte koji se otvaraju u drugoj i trećoj fazi olakšavanja mera uvedenih zbog borbe protiv epidemije korona virusa.

Na redovnoj konferenciji za novinare u Zagrebu, on je o kupovini odeće rekao da će ona biti dozvoljena u svim radnjama, osim u šoping centrima, i dodao da nije zabeležen prenos korona virusa sa tekstila.

Gde god je to moguće preporučuje se da se ne koriste kabine za isprobavanje, već da se roba uzme i proba kod kuće, a ako ne odgovara, da može da se vrati, rekao je Capak.

Foto: Youtube printscreeen

Dr Krunoslav Capak

“Rizik je naveći kod one odeće koja se oblači preko glave, tu mogu ostati kapljice”, naveo je Capak i dodao da je preporuka da se roba koja bude vraćena stavi sa stranke na najmanje pet dana, da bi virus odumro.

KAKO ĆEMO PITI KAFU, A KAKO KUPOVATI GARDEROBU? Ništa neće biti kao pre! POZNATI EPIDEMIOLOG O ŽIVOTU POSLE KORONE!

Šef Štaba, ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović je rekao da je struka za popuštanje mera, ali da uspeh svega toga zavisi od toga kako će se ponašati svaki pojedinac.

"Naš cilj je da do povratka u normalu stalno radimo korak napred, a to ćemo raditi ako se budemo pridržavali epidemiloških pravila kako ne bismo napravili nijedan korak nazad”, rekao je Božinović.

Odgovarajući na pitanje o otvaranju granica, on je podsetio da je EU odlučila da granice budu zatvorene do polovine maja.

“Za dalje ćemo videti”, rekao je Božinović.

Kaže da uvek postoje izuzeci što se tiče prelaska granice kad je reč o humanitarnim pitanjima, poput sahrana, na primer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija