• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

07.05.2020

09:08

EVO KAKVO NAS LETO ČEKA U SRBIJI! Meteorolog: Spremite se za OVE DVE STVARI, gradovi će biti posebno na udaru

Društvo

EVO KAKVO NAS LETO ČEKA U SRBIJI! Meteorolog: Spremite se za OVE DVE STVARI, gradovi će biti posebno na udaru

Podeli vest

Pred nama su lepši dani, bez kiše, a uskoro nam stiže i leto!

Hladnjikavom vremenu sa povremenom kišom, sa kojim se ovih dana suočavamo, bliži se kraj, s obzirom na to da nam predstoji topliji deo proleća, i vrelo i sušno leto, sa tropskim noćima, najavio je meteorolog kompanije "Veder tu ambrela" Đorđe Đurić. On je naveo da ćemo se sa prvim visokim temperaturama susresti već u ponedeljak, one će na 2 dana biti prekinute, a zatim nam sledi duži period lepog vremena.

Đurić svakodnevno svoje prijatelje i pratioce na Fejsbuk profilu obaveštava u vremenu, to je uradio i sinoć:

- Pred nama sušan i topliji deo proleća i vrelo i sušno leto. Leto pred nama biće sušno i vrelo, uz česte toplotne talase, a u gradovima uz tropske noći. Prve temperature od preko 30 stepeni, očekuju se već u ponedeljak, ali samo na jedan dan, jer se u utorak i sredu očekuje jedno manje i prolazno zahlađenje, pogoršanje vremena, slično jučerašnjem, uz pad temperatura za 10 stepeni - napisao je Đurić.

Foto: tanjug/t.drobnjak

 

Zatim sledi vremenski preokret, onaj lepši.

- Potom sledi porast temperatura i stabilizacija vremena, i pred nama će uslediti jedan stabilan, suv i topao period, uz letnje temperature - kaže Đurić.

Što se tiče vremenske prognoze za danas, na severu Srbije danas će biti pretežno sunčano, u ostalim krajevima promenljivo oblačno, a maksimalna dnevna temperatura kretaće se u intervalu od 15 do 19 stepeni.

Duvaće umeren, povremeno i jak, severozapadni vetar, koji će uveče slabiti.

I u Beogradu će biti pretežno sunčano, sa najvišom dnevnom temperaturom oko 18 stepeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija