• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

10.06.2020

12:53

(VIDEO) DONELI SU ISKUSTVO, ZNANJE I PODRŠKU! Tim kineskih lekara večeras odlazi iz Srbije, a evo NA ŠTA UPOZORAVAJU!

Društvo

(VIDEO) DONELI SU ISKUSTVO, ZNANJE I PODRŠKU! Tim kineskih lekara večeras odlazi iz Srbije, a evo NA ŠTA UPOZORAVAJU!

Podeli vest

Stigli su 21. marta sa prvim avionom iz Kine koji je u Srbiju dopremio i neophodnu opremu i zaštitni materijal za borbu protiv kovida 19. Trebalo je da ostanu dve nedelje, a ostali su dva i po meseca. Doneli su iskustvo, znanje i podršku. Obišli su Srbiju od severa do juga u želji da na najbolji način sagledaju situaciju i pomognu u borbi protiv koronavirusa. Tim kineskih stručnjaka večeras odlazi iz naše zemlje. U razgovoru za RTS još jednom opominju da je virus i dalje tu i da epidemija još nije završena.

Lin Binliang, zamenik načelnika Odeljenja za infektivne bolesti kaže za RTS da je najvažnije da razumemo da opasnost i dalje preti, da je epidemija ozbiljna i da je virus tu.

"Zbog toga što je došlo do popuštanja mera, bukvalno su se svi opustili, svima je oslabila pažnja, uključujući i stručne timove za borbu protiv virusa. Za kontrolu epidemije moramo da zadržimo bistru glavu, i budemo i dalje oprezni. Naš savet jeste i da tamo gde se beleži povećanje možda treba pooštriti mere, vratiti određene mere", kaže Lin Binliang.

Foto: www.mod.gov.rs

Peng Zićiang, zamenik direktora Instituta za prevenciju i kontrolu zaraznih bolesti navodi da zato još jedno molie, apelujemo da najstrože mere prevencije moraju da važe u zatorenim prostorima, i u ustanovama sa osetljivom populacijom, tamo gde je mnogo ljudi na jednom mestu.

"Studenstki domovi, domovi za stare, bolnice, preduzeća, sve mora da bude pod kontrolom. I dalje je posebno važno da u takvim objektima ne dođe do širenja virusa. Svaku osobu treba proveriti, i kada se boravi u zatvorenom, ako nema distance - maske bi takođe morale da budu obavezne", istakao je Peng.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17