• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

22.07.2020

08:48

(VIDEO) PETOGODIŠNJE DETE ZARAŽENO KORONAVIRUSOM! Ima upalu pluća, leči se na Institutu za majku i dete!

Društvo

(VIDEO) PETOGODIŠNJE DETE ZARAŽENO KORONAVIRUSOM! Ima upalu pluća, leči se na Institutu za majku i dete!

Podeli vest

Prof. Vladislav Vukomanović iz Insituta za majku i dete rekao je za RTS da jedno petogodišnje dete, kod kog je potvrđena infekcija koronavirusa, ima upalu pluća i leči se na Institutu.

Vladislav Vukomanović rekao je da se kliničko stanje deteta relativno brzo popravilo uz primenu antibiotske terapije.

Dete je, dodaje, u fazi oporavka i lekari planiraju njegov otpust uskoro.

Vukomanović je, govoreći za Dnevnik RTS-a, rekao da se u Institutu težina situacije meri brojem primljene dece koja zahtevaju respirator. Do sada takvih bolesnika nije bilo.

"Nema težih slučajeva koje smo primili u poslednjih nekoliko nedelja. Stvari su pod kontrolom, idemo korak napred u organizaciji trijaže gde se prepoznaju simnjivi koji idu u jednom smeru, drugih bez znakova u drugom. Trudimo se da ih otkrijemo na vreme i sprečimo horizontalni prenos", napominje Vukomanović.

Foto: printscreen RTS

Dodaje da je do sada na Institutu bilo desetoro dece koji su bili pozitivni na koronavirus, što je oko tri odsto od ukupnog broja testiranih.

Njihova klinička slika je, kaže, išla od veoma blage do pneumonije koja nije zahtevala primenu mehaničku ventilacije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija