• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

29.07.2020

08:44

JOŠ DVE TRUDNICE OBOLELE OD KORONE, PRIMLJENJE U KC NIŠ! Tiodorović: Nadamo se da neće biti teških završetaka

Društvo

JOŠ DVE TRUDNICE OBOLELE OD KORONE, PRIMLJENJE U KC NIŠ! Tiodorović: Nadamo se da neće biti teških završetaka

Podeli vest

Nakon jučerašnje vesti da je još jedna porodilja preminula u niškom Kliničkom centru, još dve trudnice primljene u taj zdravstveni centar

 

Kako javlja TV Prva jedna je iz okoline Vranja, a druga iz Niša. One su, kako se navodi, pozitivne na koronavirus.

"Trudnice pozitivne, pod nadzorom su, pratiće se, nadamo se da neće biti teških završetaka. O njima se brinu  ginekolozi I infektolozi"

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović kaže da je i ranije upozoravao na opasost od obolevanja trudnica.

"One moraju da se paze, da nose maske, ne kreću se u grupi, da se njihovi partneri paze da budu zdravi kako bi i trudnica preživela"; kaže dr Tiodorović. 

Foto: printscreen TV Prva

Prema njegovim rečima, sve ovo sada što se dešava prouzrokovano je popuštanjem pažnje. Ono što ga, kako dodaje, brine u Vranju je broj onih koji imaju obostranu upalu plića.

Dr Tiodorović je rekao i da ako budemo disciplinovani i ako se sve mere budu poštovale, stabilizaciju situacije u vezi koronavirusa u Srbiji možemo očekivati tek polovinom avgusta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija