• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.09.2020

09:20

OVA GODINA BIĆE JEDNA OD REKORDNIH ŠTO SE TIČE RATARSTVA! Nedimović: Mirni smo naredne dve godine!

Društvo

OVA GODINA BIĆE JEDNA OD REKORDNIH ŠTO SE TIČE RATARSTVA! Nedimović: Mirni smo naredne dve godine!

Podeli vest

Korona kriza nije mnogo uticala na srpsku poljoprivredu i nije bilo većih problema, kaže ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i dodaje da što se tiče hrane - žitarica, voća, povrća, Srbija je "mirna" naredne dve godine


On je za TV Pink naveo poteškoća sa plasmanom ranog povrća jer zelene pijace nisu radile, da je bilo problema i sa malim mlekarama, tovnim govedarstvom, ali da je država svima izašla u susret sa merama podrške.

MNOGI JAČI IGRAČI OVO NISU USPELI! DRŽAVA JE REAGOVALA ZA PRIMER! Nedimović: Izvozili smo hranu u najtežim trenucima epidemije

"Što se tiče ratarstva ii roda pšenice, kukuruza, suncokreta, ova godina je bila toliko dobro da je mene strah kakav će biti sledeća. Ova godina biće jedna od rekordnih što setiče ratarstva", naveo je ministar.

Podseća da je u aprilu i maju Srbija izvezla oko milion tona pšenice, jer je imala velike lagere.

Foto: Printscreen

Rodom, ali i cenom proizvoda, mogu biti zadovoljni i voćari.

Ovih dana, kako je rekao, potpisan je sporazum između EU i Kine u vezi sa plasmanom poljoprivrednih proizvoda.

SELEKTOR BIRA TIM, MI IGRAČI SMO TU DA TRČIMO! Nedimović: Videćemo ko će biti ministar, ima vremena!

Sto proizvoda sa geografskim poreklom imaće ekskluzivu na kineskom tržištu.

"Naša tri brenda isopunjavaju standarde - fruškogorsaki lipov med, ariljska malina i pirotski kačkavalj", rekao je Nedimović i dodao da zaslužuiju da uđu u trku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Kad se Amerika i Rusija dogovore, male zemlje će izvući deblji kraj! Sukob u Ukrajni završiće se multipolarnošću sveta!
Live TV

Kad se Amerika i Rusija dogovore, male zemlje će izvući deblji kraj! Sukob u Ukrajni završiće se multipolarnošću sveta!

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Rusija neće nikoga prva napasti, ali će u slučaju napada na teritoriju Ruske Federacije, odgovor biti takav da napadača neće biti. O ratu između Zapada i Rusije u emisiji "Info jutro" govorili su Marina Galogaža, predsednica udruženja sunarodnika rusije i Zoran Milosavljević, sa instituta za političke studije.

22.06.2024

12:47

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija