• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.11.2020

07:19

SVETINJA U KOJOJ SE DOGAĐAJU NEVEROVATNE STVARI! Viktora su pretukli, pao je u KOMU, a lekari NISU IMALI NADE! Kada mu je majka stavila DVE STVARI u bolničku postelju DOGODILO SE ČUDO! (Video)

Društvo

SVETINJA U KOJOJ SE DOGAĐAJU NEVEROVATNE STVARI! Viktora su pretukli, pao je u KOMU, a lekari NISU IMALI NADE! Kada mu je majka stavila DVE STVARI u bolničku postelju DOGODILO SE ČUDO! (Video)

Podeli vest

Dečak Viktor je jednog dana hteo sebi kupio parče pice, a ispred restorana brze hrane ga je napala grupa pijanih mladića. Viktor je zadobio frakturu lobanje i pao u komu, lekari nisu bili optimistčni, ali dogodilo se čudo

Viktor je već u ambulantnim kolima dva puta oživljavan, imao je hematome na čeonom delu glave. Odvezen je u kruševačku bolnicu, odakle je upućen u KC Niš.

Roditelji Ana i Saša Lazarević iz sela Velika Lomnica kod Kruševca spadaju među mnogobrojne koji su svedočili isceljenju svog bližnjeg nakon posete manastiru Tumane gde su se molili za zdravlje svoga sina Viktora (19), koji je bio u komi.

Kada su roditelji stigli u kruševačku bolnicu on je već bio u komi. 

- Ja sam kad se sve to dogodilo bila kod kuće. Otišli smo u bolnicu u Kruševac i tada smo uspeli da ga vidimo. On je već bio pao u komu. Posle operacije doktor nije imao da nam kaže ništa lepo. Rekao je da su uradili sve što je u njihovoj moći i dao nam je do znanja da ako se bude probudio iz kome moramo biti spremni na sve, da će biti u kolicima, da će imati neke trajne invaliditete - rekla je Viktorova majka Ana Lazarević u emisiji "Posle ručka" na TV Happy.

Foto: Happy TV

Ana Lazarević

Za njih je počela agonija.

- Dani su nam bili neopisivi. Živeli smo tek da preživimo. Ustanemo ujutru, odemo u KC Niš, vratimo se, pod tabletama smo. Prošlo je nekoliko dana kada sam na televiziji čula o manastiru Tumane. Jedino što sam čula bilo je manastir Tumane, Golubac i dete koje se probudilo iz kome i to me je zaintrigiralo. Sebi sam govorila da moram da odem tamo, to dete koje se probudilo iz kome nekako mi je dalo neku želju da odem. Kada sam ispričala mužu on je rekao neka je i na kraj sveta, koliko košta da košta, mi tamo idemo.

- Bila je masa naroda. Kada smo stigli tamo potražila sam sveštenstvo da mi objasne šta da radim, da mi pomognu. Jedino što sam ponela je sinovljev duks i majicu i naravno namirnice za manastir. Naišli smo na svešteno lice i on nam je objasnio - dokle god traje molitva stavite duks i majicu na mošti i neka stoji dokle god se molitva čita. Ne znam čije su mošti bile, jer sam ja došla u taj manastir ne znajući koji je svetac bio u pitanju. Objasnili su mi da ovde postoji Majka Božja, Sveti Jakov i Sveti Zosim. Plakala sam sve vreme molitve, a kada se završila prestala sam da plačem. Kao da mi je nešto govorilo "nemoj Ana da plačeš, dosta je više", iako sam želela. Bol za detetom je strašna. To je nešto što ne mogu da opišem. Odmah sutradan nam je stigla lepa vest.

Foto: Printscreen youtube

Manastir Tumane

- U povratku smo otišli Niš, Vikotra namazala uljem iz manastira i ostavila kod njega stvari koje su bile na moštima. Otišli smo kući, ujutru sam predložila mužu da odemo do obližnjeg manastira da upalimo sveće za zdravlje i odemo u Niš. Kada sam se okrenula ka njemu videla sam da gleda u telefon i da se smeje i plače u isto vreme. Rekao mi je: "Ne možeš da veruješ! Viktor je tokom noći počeo da otvara oči i da daje znake života". Taj dan za nas je bio kao da smo se ponovo rodili sa njim. Otišli smo u KC Niš, kada sam ušla u sobu on je bio u polusedećem stavu i rekao "gde s mama, gde si tata". 

Foto: Happy TV

Ana Lazarević

- Doktor je rekao da mu damo telefon da gleda slike, da vraća misli, pamćenje. Gledajući slike naišao je na sliku manastira Tumane i ja sam mu rekla "Viktore, ovde smo bili da se molimo za tvoje zdravlje". Nije čak dozvolio ni da završim rečenicu, rekao mi je "Majka šta ti je, ja sam tu bio". Ja odlučno znam gde je dete bilo, znam i gde je bio na ekskurziji, zvala sam i njegove drugare da proverim... Kada sam mu još jednom pomenula Tumane, rekao je "Majka, znam, to je na rumunskoj granici". Šta tu ima više da se priča. Ja nisam znala gde se manastir nalazi. Nekoliko dana kasnije smo ga ponovo pitali za Tumane i nije znao ništa o tome.

- Viktor je sada dobro. Motorika mu je malo usporena, ali maltene se vratio na staro, 95% -  rekla je Ana.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija