• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

11.12.2020

11:17

SPASIĆ UKAZUJE: Viši sud u Beogradu svojim odlukama uređuje medije!

Društvo

SPASIĆ UKAZUJE: Viši sud u Beogradu svojim odlukama uređuje medije!

Podeli vest

Sektor za ljudska i manjinska prava Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost najoštrije osuđuje određivanje privremene mere od strane Višeg suda u Beogradu, kojom se jednom medijskom portalu zabranjuje iznošenje sumnji, dokaza i informacija o mogućim malverzacijama tokom izgradnje mosta na Adi i iznošenje sumnji u umešanost Dragana Đilasa, tadašnjeg gradonačelnika Beograda u moguće malverzacije

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta izjavio je za medije da Viši sud u Beogradu na sebe ne sme da preuzima ulogu glavnog urednika ni jednog medija i ne sme, svojim "uređivačkim odlukama", da suspenduje ljudska i prava novinara na objaljivanje sumnji, dokaza i informacija o visokoj korupciji.

- Podvlačim da su Univerzalnom deklaracijom o pravima čoveka, Međunarodnim paktom o političkim i građanskim pravima, kao i Konvencijom za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, jasno propisana načela slobode izražavanja, kao i potpuna zaštita misli i mišljenja, tako da odluka Višeg suda u Beogradu o zabrani izveštavanja jednom medijskom portalu predstavlja presedan i opasnost po proklamovane slobode izražavanja i mišljenja. Saglasno ovome, pozivam Apelacioni sud u Beogradu da ovu opasnu odluku ukine i zabrani testiranje uređivačke politike Višeg suda u Beogradu u svrhu pomoći jednom političaru i nekadašnjem državnom funkcioneru koji, po međunarodnim konvencijama i stavu Evropskog suda za ljudska prava, ima i mora trpeti viši nivo kritike od običnog građanina - rekao je Spasić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SPASIĆ: Ne plašim se Đilasa. Neka objasni sve o svojoj imovini!
Politika

SPASIĆ: Ne plašim se Đilasa. Neka objasni sve o svojoj imovini!

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu rotiv korupcije Transparentnost i istaknuti borac protiv korupcije, mafije i organizovanog kriminala, izrazio je duboko žaljenje zbog pretnji tužbama koje je najavio političar i bivši državni funkcioner Dragan Đilas

02.12.2020

08:58

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija