• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

19.12.2020

09:16

I DANAS GUŽVA NA GRANICAMA Čeka se i po 4 sata, evo gde je NAJKRITIČNIJE

Društvo

I DANAS GUŽVA NA GRANICAMA Čeka se i po 4 sata, evo gde je NAJKRITIČNIJE

Podeli vest

Zbog predstojećih praznika i protivepidemijskih mera koje stupaju na snagu u nedelju, na graničnom prelazu Horgoš pojačan je priliv putnika na ulazu u našu zemlju. Od sutra dozvoljen ulazak samo ako poseduju negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 časova ili desetodnevni karantnin.

Za ulazak u Srbiju na Horgošu čeka se do pola sata, ali se sa mađarske strane čeka najmanje četiri sata da bi se sa graničnog prelaza Reske izašlo iz Mađarske i stiglo do graničnog prelaza, javlja reporter RTS-a sa graničnog prelaza Horgoš. 

Velike su gužve i na austrijsko-mađarskoj granici i uopšte na putevima u Zapadnoj Evropi ka Srbiji jer su mnogi krenuli zbog praznika i kako bi izbegli protivepidemijske mere.

Obavezan PCR test

U protekla 24 sata preko Horgoša u Srbiju ušlo oko 16.000 putnika u 4.500 putničkih vozila.

Gužva je i na graničnom prelazu Tompa-Kelabija. Strani državljani koji dolaze u Srbiju oni će morati da imaju ili pi-si-ar test ne stariji od 48 sati.

Što se tiče naših državljana koji ulaze u Srbiju oni će morati da imaju ili negativan  pi-si-ar test, ne stariji od 48 časova ili će morati u obavezan karantin.

Foto: printscreen AMSS

Gužva je bila i tokom jučerašnjeg dana

Na graničnom prelazu policajcima će morati da pokažu test ili će posle zdravstvenog upozorenja morati da se prijave na sistem E-zdravlje i da budu narednih deset dana u karantinu. Iz tog karantina moći će da izađu u slučaju da se u Srbiji negde u lokalnom zavodu ili ovlašćenom laboratoriji testiraju pi-si-ar testom i ako budu negativni mogu da izađu iz karantina.

Mere ne odnosi na putnike ne one putnike koji prolaze kroz našu zemlju, za tranzit za teretni saobraćaj, ali iza one putnike u pograničnoj zoni - za građane Srbije koji rade u Mađarskoj u krugu od 30 kilometara. Oni ako imaju dokaz o tome da rade u Mađarskoj ili da imaju zemlju moći će bez pi-si-ar testa da ulaze ili izlaze.

Mere do 10. januara

Ove mere  važiće na graničnim prelazima do 10. januara.

Inače, od nedelje će strancima koji dolaze u Srbiju biti dozvoljen ulazak samo ako poseduju negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 časova.

Na graničnom prelazu Bajakovo juče je formirana kolona duga pet kilometara na ulazu iz Hrvatske u Srbiju.

Državljani Srbije koji nemaju negativan pi-si-ar test moraju u desetodnevni karantnin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zvezdana

pre 3 godine

Koliko dana vam treba da donesete mere za ulazak u našu zemlju ? Zar je tako teško zasesti i usaglasiti se kako ne bismo prošli kao proletos za Vaskrs? Ponedeljak je previše kasno. Mere su trebale da se donesu još od 05.decembra kada su gastarbajteri nagrnuli za katoličke praznike. Oni već tada imaju odmore. Sve države su se zatvorile i čuvaju svoje granice , a time i narod od zaraze, samo mi oklevamo i pametujemo kako bismo se dodvoravali EU. Ostavite se EU i brinimo našu brigu. Nepregledne kolone na ulasku u zemlju sa gomilom u kolima , pa jeste li normalni? Vanredno stanje je jedini lek i budite svesni. Nema mesta više u bolnicama , nema osoblja, sistem pada a narod iako zaražen kod kuće sedi i zaražavaju se cele porodice. Ljudi umiru a da nisu ni bili u bolnici jer su simptomi bili''mali'' i neznatni. Sramota. Gledate samo velike gradove a u malim se dešavaju takođe zaraze, bolesti i umiranja. Pa još nam kroz grad marširaju gasarbajteri. Januar će biti opasan baš zbog njih.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17