• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.02.2021

15:44

DRUGU DOZU VAKCINE DOBILO 1.300 GRAĐANA, revakcinacija na Beogradskom sajmu

Društvo

DRUGU DOZU VAKCINE DOBILO 1.300 GRAĐANA, revakcinacija na Beogradskom sajmu

Podeli vest

U Srbiji je prvog dana masovne revakcinacije danas do 14 sati drugu dozu vakcine primio 4.881 građanin, a samo na beogradskom Sajmu 1.300 ljudi

Uporedo sa masovnom revakcinacijom nastavlja se i vakcinacija, a prvu dozu do 14 sati primila je 9.491 osoba.

Kordinator vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu dr Dragana Milošević kaže da nema gužvi jer građani dolaze u zakazano vreme.

Među prioritetnim grupama, kada je krenula masovna vakcinacija pre 21 dan, bili su zdravstveni radnici, vojska, policija, tako da su oni danas primali drugu dozu.

- Do sada je oko 1.300 građana primilo drugu dozu. To su naše prioritetne grupe po spisku koji smo dobili - kaže Milošević za Tanjug.

Prvobitno je najavljeno da će revakcinacija da se odvija u Hali 11, ali je jutros promenjeno te drugu dozi kineske "sinofarm" vakcine građani primaju u Hali 3 koja je veća.

Hala 11 danas je bila zatvorena, ali već sutra se u njoj nastavlja vakcinacija Fajzerovom, ruskom "Sputnjik ve" i kineskom vakcinom.

Što se tiče procedure za drugu dozu, ista je kao i za prvu. Građani popunjavaju saglasnost, prolaze pregled kod lekara, ubacuju se podaci u bazu podataka, a zatim primaju drugu dozu.

Nakon vakcinacije obavezno ostanu još petnestak minuta u čekaonici da se isprati da nemaju neku neželjenu reakciju.

- Građani danas dobijaju potvrdu da su kompletno vakcinisani. Na toj potvrdi vidimo kada je primljena prva doza, a kada druga - pojašnjava dr Milošević.

Ističe da vakcinacija ne znači da se prekida s poštovanjem epidemioloških mera i da maska, distanca i higijena ruku ostaju dok se ne postigne kolektivni imunitet.

U Srbiji su do sada prvu i drugu dozu vakcine protiv virusa korona primila 26.972 građanina.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija