• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

20.02.2021

21:43

SRBIJA PLAKALA UZ POTRESNE SCENE FILMA "DARA IZ JASENOVCA"! Jezivi prizori nikoga ne ostavljaju ravnodušnim! /FOTO/

Društvo

SRBIJA PLAKALA UZ POTRESNE SCENE FILMA "DARA IZ JASENOVCA"! Jezivi prizori nikoga ne ostavljaju ravnodušnim! /FOTO/

Podeli vest

Film “Dara iz Jasenovca” privukao je ogromnu pažnju televizijskih gledalaca u Srbiji, a malo ko je upeo da ostane imun na potresne scene kada maloj Dari ubijaju majku i starijeg brata

Anja Stanić Ilić koja igra Nadu Ilić, majku malene Dare, u filmu je pokušala da sačuva sina da ih u logoru ne razdvoje, zbog čega su oboje ubijeni.

Foto: Printscreen RTS

Nakon ove teške scene, sledi još jedna, možda još teža, kada mrtvu suprugu i sina ugleda Darin otac, koji nije imao priliku čak ni da ih sahrani.

NAKON FILMA SNIMA SE I SERIJA "DARA"! Gaga Antonijević otkrio: Obradićemo zločinačku akciju Oluja!

Foto: Printscreen RTS

Istorijska ratna drama o jednom od najstravičnijih koncentracionih logora u istoriji, snimljena je 76 godina posle njegovog zatvaranja, na osnovu autentičnih svedočanstava preživelih logoraša i uz podršku Filmskog centra Srbije. Govori o dvanaestogodišnjoj Dari (Biljana Čekić) koja sa majkom (Anja Stanić Ilić) i dva brata, posle ustaško-nemačke ofanzive na Kozari, završava u logorima. O sudbini oca ne znaju ništa. Užas koji će preživeti u logoru Stara Gradiška, učiniće da odraste preko noći. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a misija njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
HAG

pre 3 godine

Kako je ono cijeli svijet,okarakterisao taj film i srbiju? #Jadno je da srbija koristi holkaust u strasne zločine počinjene u WW2 kao pokriće za prikrivanje genocida i drugih stravičnih zločina koje su počinili srbi u agresoriskim ratovima 90ih" Niko više ne puši ta sranja osim samih srba...

Ja

pre 3 godine

Ja mislim da bi trebalo da im pošaljemo malo vakcina. J..o nam pas mater nenormalnu. Tako nam i treba kad nemamo mozga.

VOJIN

pre 3 godine

зашто је УСТАШКА КОЉАЧКА АЛАТКА: С Р Б О С Ј Е К, а не ЖИДОСЈЕК или ЦИГОСЈЕК ?????

Paja

pre 3 godine

Ja ne znam cemu ovolika politizacija ovog filma kad je jednom recju fenomenalan!!!

ABBABABA

pre 3 godine

More sa hrvatima samo što dalje bez ikakvih odnosa,krvoloci su to.

Miro

pre 3 godine

Mnogo je to gore i potresnije bilo nego sto je u filmu prikazano. Pogotovu Ustase u Besprekornim uniformama. To je bio skup bosonogih olosa isprskanim krvlju svojih zrtava i ostalim sekretima. Ovo su kao iz Bulajicevih filmova a stvarnost je bila nezamislivo gora.

xxdet

pre 3 godine

Клупко злочина скривано и гурано под тепих тек почиње да се одмотава. Овај филм је првенац после толико деценија којим се тражи правда и мир за невино побијене у стравичном логору смрти. Стравично зло које из разумљивих разлога није могло одмах бити представљено у пуном обиму испливаће до краја јер постоје архиве. Српском народу за наук за сва времена да нема илузије са које стране света за овај народ смрт долази и зашто се и данас води иста борба. Српски народ је у плановима западних сила прецртан са мапе света. Овом народу се мора рећи истина. Борба траје и даље. Креаторима филма и свим глумцима упућујем велико хвала и наклон до земље за храброст да кроз лик детета уђу у јаму и осликају колико могу надљудску патњу. Никад заборављени.

Dragi

pre 3 godine

Vrijeme je da se iz svih srpskih gradova protjeraju nazivi ulica Alaksandra Rankovića, Slobodana Penezića Krcuna, Peka Dapčevića i drugih srpskih komunista, Titovih podanika i srpskih izdajnika. Zbog njih smo morali čekati 75 godina da se konačno objelodani istina o stradanju Srba u zloglasnom ustaškom logoru Jasenovac.

boca

pre 3 godine

Film na ovu temu verodojstono je mogao da snimi jedino Lordan Zafranovic,sve ostalo je limunada.

Ljuba

pre 3 godine

Tek posle ovog filma vidiš, koliko je mržnje bilo u Hrvatskoj prema Srbima i sta su ustaše radile. Pa Nemci su bili mala deca u odnosu na njih. A i danas je isto mozda 10% Hrvata nisu takvi, ali to mozeš na prste da izbrojis.

Katarina

pre 3 godine

Frustracija Hrvata kao nacije i kompleks niže vrednosti u odnosu na PRAVOSLAVNE SRBE - oseti se i u njihovoj pesmi...?! ... Kao i svi KONVERTITI, Hrvati imaju iracionalan osećaj MANJE VREDNOSTI u odnosu na Srbe pa to nadoknađuju - na ovaj način...! Upravo taj njihov večiti osećaj manje vrednosti i "niže rase" u odnosu na Srbe nagoni ih na patološku MRŽNJU kako u političkom ( svakodnevnom!) govoru, isto tako i u nekoj vrsti kvazi kulture koju demonstriraju kroz distih ( najprimitivniji oblik poezije, koji smišljaju uglavnom deca oko 10.g. starosti, i ljudii sa IQ oko: 70-80.maksimum...) da bi makar na jedan takav prizeman način izlečili svoje frustracije i komplekse, koje kao frustrirana nacija svakodnevno osećaju u odnosu na PONOSIT! SRPSKi NAROD - koji ne mora na isti način (prizemnom i primitivnom u suštini poezijom, distiha...!) da im uzvraća...! Srbi ipak imaju jednog Dučića, jednog Šantića, jednog Lazu Kostića, kao i NOBELOVCA IVU ANDRIĆA, Miloša Crnjanskog, Dobricu Ćosića pa sve - do Mome Kapora i Pere Zubca ( t.j srpske moderne...) Jer Srbima kao SVETOSAVCIMA ipak ne priliči da se bave jednom ovakvom u suštini, debiloidnom "poezijom" mržnje ... - malog primitivnog naroda... !!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17