• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.03.2021

21:33

PREDSTAVNICI VOJNOG SINDIKATA GVOZDENI PUK U POSETI NARODNOJ SKUPŠTINI REPUBLIKE SRBIJE

Društvo

PREDSTAVNICI VOJNOG SINDIKATA GVOZDENI PUK U POSETI NARODNOJ SKUPŠTINI REPUBLIKE SRBIJE

Podeli vest

Predstavnici vojnog sindikata Gvozdeni puk bili su gosti u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Tamo su ih dočekali i ugostili gospodin DARKO dr sci. med. LAKETIĆ, Predsednik Odbora za zdravlje i porodicu i član Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja i gospodin Aleksandar Marković, Predsednik Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i član Odbora za kontrolu službi bezbednosti i Odbora za dijasporu i Srbe u regionu

Održan je jedan konstruktivan i veoma prijateljski sastanak na kom su naši predstavnici izneli mnoge probleme koji muče zaposlene u MO i VS prethodnih godina a koji se tiču gore pomenutih Odbora u Narodnoj skupštini Republike Srbije.


Sa gospodinom Laketićem je bilo tema o problemima u vojnom zdravstvu, naknadi za angažovanje u Kovid sistemu, koju nemaju zaposleni u vojnom zdravstvu kao i plaćanju participacija za zaposlene u MO i VS, koje su nekoliko puta veće nego participacije civila.


Sa gospodinom Markovićem su otvorene mnoge teme iz redovnog života i rada u vojsci. Prezentovan mu je problem naknade za prevoz, koja nije realna i ograničena je visinom dodatka za odvojeni život. Problem rada na određeno za profesionalne vojnike. Prezentovan je težak život profesionalnih vojnika, koji ne samo da žive u neizvesnosti produžavanja ugovora na 3 godine već su u poslednje vreme sve češće izloženi odlukama pojedinih komandanata da im ugovore produžavaju na po 6 meseci, čime se dodatno narušava standard vojnika, njihovo psihičko stanje i volja da nastave službu u vojsci. Stav našeg sindikata je da se ovome što pre mora stati na put i više razmišljati o standardu zaposlenih nego o sujeti pojedinaca. Jedan od iznetih predloga, za bolji standard i očuvanje profesionalnih vojnika je i status na neodređeno odnosno stalni radni odnos u statusu profesionalnog vojnika, nakon nekoliko produženih ugovora.


Kao veliki problem je iznet i problem obezbeđenja vojnih objekata putem stražarskog obezbeđenja umesto čuvarske službe, čime se dodatno opterećuju zaposleni a njihova angažovanja se povećavaju uz minimalne naknade. Ovo je još jedan od razloga odliva kadrova u vojsci.
Iznet je i problem ne plaćanja naknada za prekovremeni, noćni i praznični rad u raznim situacijama, koje propisuju zakoni a sprečavaju razne odluke i loši pravilnici.


Iznet je i problem kategorije civilnih lica u vojsci, koji su neprepoznati u ovom sistemu i izuzeti su od mnogih prinadležnosti, poput beneficiranog radnog staža, godina za penzionisanje, raznih naknada na zaradu i odbijanja za bolovanje.


Dogovorili smo se sa gospodinom Laketićem i gospodinom Markovićem da im narednih dana, kroz jedan koncept dostavimo sve ove ali i mnoge druge probleme zaposlenih u MO i VS za koje će u Narodnoj skupštini Republike Srbije organizovati Radne grupe i pokrenuti rešavanja u saradnji sa resornim Ministarstvima.


Smatramo da je ovo bio veoma koristan sastanak za zaposlene u MO i VS i da će pokrenuti rešavanje mnogih problema, koji godinama nisu rešeni.


Ovo je sindikat koji se na sve načine bori za poboljšanje standarda zaposlenih u vojsci.
Nemojte više držati glavu u pesku i biti nezainteresovani za rad sindikata. Ne morate se angažovati u samom radu sindikata ukoliko ne želite, dovoljno je da podržite rad ovog sindikata svojim članstvom.

Vojni Sindikat Gvozdeni Puk, uvek u službi svojim članovima i vojnom kolektivu.

KO - SME - TAJ - MOŽE


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17