• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

01.04.2021

08:48

Da li nas očekuje otvaranje kafića? POJAVILE SE NOVE INFORMACIJE IZ KRIZNOG ŠTABA! Danas konsultacije medicinskog dela sa premijerkom Brnabić!

Društvo

Da li nas očekuje otvaranje kafića? POJAVILE SE NOVE INFORMACIJE IZ KRIZNOG ŠTABA! Danas konsultacije medicinskog dela sa premijerkom Brnabić!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa nije zakazana za danas, već samo konsultacije medicinskog dela s premijerkom Srbije Anom Brnabić


U Beogradu je do juče vakcinisano 454.821 ljudi, odnosno 32,3 odsto, od kojih je 306.708 dobilo i drugu dozu, saopštio je Vesić tokom gostovanja na TV Pink.


"Ja sam prezadovoljan, Beograd je najbolji region kada je u pitanju vakcinacija", istakao je on.

Naveo je da je vakcinisano 61,6 odsto građana starosti između 65 i 74 godina, dok je imunizovano 57 odsto starijih od 74 godine.

Vesić je kazao da Beograd otpočinje motivacionu kampanju za imunizaciju kroz emitovanje TV spotova i upotrebu 70 bilborda u gradu, a da danas počinje kampanja i na društvenim mrežama.

Rekao je da se na vakcinaciji radi s kompanijama u kojima ima puno zaposlenih i dodao da će ova nedelja biti posvećena imunizaciji romske populacije.

Vesić je naveo da se juče sastao sa "ivent-industrijom" i Gradskim zavodom za javno zdravlje, s kojima radi na predlozima za organizovanje svadbi, kongresa i festivala, koje će poslati Kriznom štabu.

Foto: printscreen

Goran Vesić



Podsetio je da će vakcinisani građani u Beogradu moći da kupe pozorišne karte sa 30 odsto popusta, kao i da će za njih biti organizovana dva besplatna festivala.

"Čuo sam priče da je to diskriminacija. To su gluposti. Ovo se zove pozitivna diskriminacija - stimulacija", istakao je Vesić.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Verislav Vekić saopštio je da je u Srbiji obe doze vakcine dobilo 1.005.909 osoba.

"Vakcinisani i revakcinisani imaju neuporedivno blažu kliničku sliku u odnosu na nevackinisane građane", dodao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Prosto neverovatno

pre 3 godine

Prosto je neverovatno, a istinito, da su tema broj 1 u Srbiji, u ovom vremenu, epidemije i pandemije KAFICI. Kao da Srpska buducnost zavisi od KAFICA. Ludimo od tih vapaja, za KAFICIMA. Alo, KAFICI. Malo je onih koji vape za tim, sto se ne moze raditi, ici na posao, sto nema posla, sto je nemastina, ali... KAFICI. KAFICI ce zaustaviti pandemiju, izleciti narod, doneti dobrobit celoj Srbiji. Svi ce ozdraviti, samo neka KAFICI rade. Hello!

Andrija Ristic

pre 3 godine

Primitivnost se ogleda u povrsnosti I plitkosti. Niko ne vapi za kaficima vec se radi o tome da su ljudi I njihove porodice ostavljeni bez posla I hleba, minimal a pomoc stize vlasnicima od cega zaposleni nemaju nista. Dakle radi se o ljudima cija su deca gladna, nemaju obucu, o iscrpljeni su ovim protivustavnim maltretira njemu.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17