• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

02.04.2021

11:39

NOSE BOCE SA KISEONIKOM OD 100 KILOGRAMA! Prekršajno kažnjene osobe lica pomažu u KBC „Zemun“

Društvo

NOSE BOCE SA KISEONIKOM OD 100 KILOGRAMA! Prekršajno kažnjene osobe lica pomažu u KBC „Zemun“

Podeli vest

U Kliničko-bolničkom centru Zemun, koji se nalazi u kovid sistemu, sedam osoba izvršava kaznu rada u javnom interesu, od kojih su se dve dobrovoljno javile da pomažu na dopremanju boca s kiseonikom za najugroženije pacijente.

Oni preuzimaju boce kiseonika, od kojih je svaka težine do 100 kilograma, i kolicima ih prebacuju do predviđenog mesta. Jedan od njih je izrazio želju i da posle isteka kazne ostane volonterski da radi kako bi pomogao zaposlenima u ovoj ustanovi.

Kazna rada u javnom interesu izvršava se na taj način što se osuđena lica upućuju u javna komunalna preduzeća, domove kultura, bolnice i druge javne ustanove u kojima obavljaju  poslove u korist društvene zajednice na osnovu ugovora o saradnji.

Ugovorom između Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i javnih ustanova je predviđeno da lica obavljaju poslove u javnom interesu kao što su čišćenje i uređenje zelenih površina, parkova, staza, farbarsko-molerskih poslova…

Lični doprinos osuđenika u borbi sa korona virusom je nemerljiv imajući u vidu da su lica u više zavoda još na početku pandemije počela da izrađuju maske, odela, nazuvice, kape i da je samo u KPZ u Sremskoj Mitrovici proizvedeno skoro milion zaštitne opreme.

Takođe, osuđena lica su pokazala solidarnost na više načina sa građanima koji su na razne načine ugroženi tokom pandemije – odricanjem suvih obroka za najsiromašnije, za korisnike Svratišta za decu u Beogradu, stanovnike poplavljenih područja na jugu Srbije…


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VOJIN

pre 3 godine

РАД У ЈАВНОМ ИНТЕРЕСУ КАО САНКЦИЈА ЗА УЧИЊЕНИ ПРЕКРШАЈ сматрам више него добрим решењем, јер прекршилац не добија неумитни ~гланц~затворске околине + не ленствује бесплатно о трошку друштва !!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17