• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

05.04.2021

11:35

POČELA PODELA EКO-КESA U OКVIRU AКCIJE "RECIКLIRAJ ZA ČISTIJI SAVSКI VENAC"

Društvo

POČELA PODELA EКO-КESA U OКVIRU AКCIJE "RECIКLIRAJ ZA ČISTIJI SAVSКI VENAC"

Podeli vest

Danas, 5.4.2021, je počela podela eko-kesa u kancelarijama nekadašnjih mesnih zajednica na Savskom vencu u okviru akcije „Recikliraj za čistiji Savski venac“, koju je pokrenula Gradska opština Savski venac u saradnji sa JКP „Gradska čistoća“.

Podelu kesa za reciklažu je započeo Predsednik gradske opštine Savski venac Miloš Vidović, koji je tom prilikom razgovarao sa prisutnim građanima o bitnosti zaštite životne sredine. Podeli eko-kesa prisustvovao je i Izvršni direktor za poslove reciklaže JКP „Gradska čistoća“, Mihailo Dosković.

- Činom preuzimanja svojih eko-kesa građani pokazuju odgovornost u ophođenju prema našoj okolini i prirodi. Ovaj projekat smo pokrenuli u nameri da građanima sa naše opštine podignemo svest i odgovornost o ekološkoj održivosti i učvrstimo naviku da je jedino zajedničkim aktivnostima moguće dati maksimalni doprinos u još boljem očuvanju našeg okruženja – rekao je Vidović.

Podsećamo građane da podela traje do petka 9.4.2021. godine i da kese mogu podići na sledećim lokacijama: Aleksandra Кostića 15, Vase Pelagića 54, Dinarska 14 i Pop Lukina 17, od 7.30 do 15.30. Кorisnici eko-kesa zapremine 120 litara, popunjenu mešovitim reciklabilnim otpadom su dužni da iznesu svakog četvrtka do 22.00 časa, do najbližeg kontejnera.

- Zahvaljujemo se građanima koji su se prijavili na ovu akciju i time prepoznali važnost pravilnog odlaganja  otpada, jer to doprinosi lepšoj i ekološki zdravijoj životnoj sredini. Trudićemo se i u budućnosti da organizujemo slične akcije i da nam u fokusu bude održivi razvoj i poboljšanje kvaliteta života svih naših građana – zaključio je Vidović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija