• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

05.04.2021

13:14

PORAŽAVAJUĆI I SRAMAN PRIZOR NAKON KORONA ŽURKE U STUDENJAKU! Budući "akademski građani" za sobom ostavili SMEĆE NA SVE STRANE! Foto/Video

Društvo

PORAŽAVAJUĆI I SRAMAN PRIZOR NAKON KORONA ŽURKE U STUDENJAKU! Budući "akademski građani" za sobom ostavili SMEĆE NA SVE STRANE! Foto/Video

Podeli vest

Nekoliko hiljada studenata okupilo se sinoć ispred Studentskog grada na Novom Beogradu, gde su proslavili 4. april, Dan studenata. Nekoliko ljudi poslalo mi je sinoć poruku: "Studenjak gori, kao da se ništa ne dešava"

Sinoć uz Sinana, bez maski, distanciranja, bez manira i bez srama. Većina njih se nije vakcinisala niti ima u planu. U inat su nedavno igrali kolo u podzemnom prolazu, redovno prave kovid žurke, a sada je sve otišlo predaleko.

Glasna muzika je odzvanjala, a Studenjakom su se orili hitovi Seke Aleksić, Elitnih odreda, Jelene Rozge i Sinana Sakića.

Jedina gora scena od pomenutih jeste ona koja je sve dočekala dan posle. Ove slike su ipak naša najveća sramota koja, nažalost, nema veze s obrazovanjem i simbolikom Studenjaka.

 

 

Smeće, smeće i još smeća. To je ono što je ostalo od skupa o čijim posledicama će se tek pričati. Iako samo odokativno deluje da je sve prošlo bez incidenata, danas se saznalo da je u čitavoj gužvi jednoj devojci pozlilo, pa je završila na VMA.

 

 

Umesto primera za sve, doslednosti i ideji koju pojam "student" nosi, sve što staje u poruku koja je sinoć poslata svodi se na sramotu i inatu koji je u ovom trenutku kontraproduktivan. Upravo tako je ovu scenu video i član Kriznog štaba dr Kon.

"To je neka vrsta inata i paradoksa, borbe za život na svojstven način. Nažalost, iracionalan je i potpuno pogrešan, ne služi ničemu, samo destimulaciji i obaranju morala zdravstvenih radnika, to nije dobro", rekao je dr Kon nakon što je video šta se dešavalo u Studenjaku.

 

 

Odbili su vakcinu, odbili su epidemiološke mere, odbili su život koji je u ovom trenutku na ceni. Odbijaju sve što ih je nekada činilo drugačijim. Prihvatili su sve čega su se do juče stideli. Teško da ćete u ovom trenutku naći dramatičniju sliku društva.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Teos

pre 3 godine

Takve Srbe hoće EU što gluplji to su poželjni da se lakše manipuliše sa njima a ovo em su buzdovani em nemaju ni oca ni mater pa ni zrno kućnog vaspitanja što se vidi odma na prvi pogled

Rajko

pre 3 godine

Pa ostavite im smece nek se guse u njemu, naj bolje isteresite im to u domove gde borave.

Cole5

pre 3 godine

oni su nesto gore od smeca... zato vas molim da ne vredjate posteno i nesposobno smece, koje nije ustanju da se samo skloni, poredeci ga sa ovim akademcima...

Nata

pre 3 godine

I ovo su budući akademski građani???? Vaspitanje nula. Žalosno da žalosnije ne može biti. Kako će ovi i ovakvi, sutra vaspitati svoju decu? Sada bi ih trebalo naterati da sve počiste, ne samo gde su se zabavljali već gde god ima smeća. Društveno koristan rad za kaznu.

Srbija nema bolje

pre 3 godine

Podrska za klince! Kakvi god da su, nemamo bolje! Oni nikog nisu ubili, ni pokrali, ni unesrecili!

Cole5

pre 3 godine

i te kako ima, stim sto se oni okupljaju po bibliotekama i citaonicama gde vredno uce i spremaju se za ispite i postuju sve mere... i iza sebe ne ostavljaju smece. u moje vreme krajem sedamdesetih smo organizovali zurke i proslave dana studenata ali smo svo smece iza sebe pocistili

Srboholik

pre 3 godine

I onda im je lepše na zapadu! Pa tamo bi ih pohapsili sve i naterali na društveno koristan rad.

pera

pre 3 godine

gradska cistoca treba ovo da ostavi ovako, da smrdi preko leta

Petar

pre 3 godine

Bravo....Ne da nema beogradjana, nema ni dece iz Srbije...sve su to iz Crne Gore, Bosne, Kosova...studiraju o trosku nas gradjana Srbije !!!

aleksandar

pre 3 godine

I na novosadskom keju je počela sezona alkoholisanja "mladih". Namešteni su im kontejneri i klonje i to odmah kod spomenika na Keju Žrtava Racije. Na keju se na svakih 50 metara otvara nova prodavnica ili trafika znajući da se bliži sezona napijanja. Nekada su se pijandure krile (po parkovima, pijacama i sl.) a danas nemaju razloga za to jer to što rade više nije sramota već je "super, "cool" ili "otkačeno"....Beda.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija