• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.04.2021

07:47

OD DANAS MOŽEMO U GRČKU! Granice se otvaraju u 8 sati, a evo kojih pravila naši građani moraju STROGO DA SE PRIDRŽAVAJU!

Društvo

OD DANAS MOŽEMO U GRČKU! Granice se otvaraju u 8 sati, a evo kojih pravila naši građani moraju STROGO DA SE PRIDRŽAVAJU!

Podeli vest

Od danas u 8.00 grčke granice biće zvanično otvorene za građane Srbije, međutim, oni za sada neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti obavezni da idu samo u mesto u kojem su rezervisali smeštaj


Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je rekla da su uslovi za putovanje u Grčku potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata.


"Takođe, svako ko putuje u Grčku mora da popuni PLF formular 24 sata pre dolaska u zemlju. I dalje će se sprovoditi nasumično testiranje turista. Gosti će morati da se pridržavaju svih restriktivnih mera koje važe i za državljane Grčke", rekla je Matićeva nedavno za Večernje novosti.

Za sada građani Srbije neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti obavezni da idu samo u mesto gde su rezervisali smeštaj.

Foto: pixabay.com

Građani Srbije će biti obavezni da idu samo u mesto gde su rezervisali smeštaj


Srpski putnici mogu da pređu na dva granična prelaza sa Bugarskom, na Promahonasu i Nimfeji, a sve ovo važi do 14. maja.

Takođe, ministarka Matić je za TV Prva potvrdila i saradnju između ministarstva i Kancelarije za IT, ali i svih turističkih agencija.

"Svi koji su zainteresovani kada uplate aranžman mogu da se prijave i za prioritetno vakcinisanje", rekla je Matić.

Dodala je da je resorno ministarstvo imalo uspešne pregovore sa Grčkom, ali i da druge zemlje prihvataju potvrde o vakcinama iz Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija