• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts

30.04.2021

13:41

APEL SAOBRAĆAJNE POLICIJE Ne sedajte pijani za volan za praznike

Društvo

APEL SAOBRAĆAJNE POLICIJE Ne sedajte pijani za volan za praznike

Podeli vest

Zbog većeg broja vozila ka turističkim centrima, saobraćajna policija će pojačati kontrolu brzine, preticanja i kontrolu alkohola. U vreme državnih praznika veći je broj poginulih i za sve one koji žure i nepropisno pretiču, podatak da je u poslednjih pet godina u vreme Uskrsa, poginulo šest osoba, a čak 36 zadobilo teške telesne povrede.

Gostujući u Jutarnjem programu, Nebojša Arsov, načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a, kaže da će, pored kontrole saobraćaja, saobraćajna policija i regulisati saobraćaj da, ukoliko je to moguće, ubrza i smanji čekanje na pojedinim putnim pravcima.

Prema njegovim rečima, juče u toku popodneva i tokom noći otkrivena su dva vozača koji su vozila pod uticajem alkohola sa više od dva promila i pet vozača koji su vozili pod uticajem psihoaktivnih sredstava.

Podseća da je tokom praznika broj alkoholisanih vozača dva ili tri puta veći od prosečnog broja otkrivenih vozača u toku godine.

"Apel i molba za sve vozače je da ne konzumiraju alkohol, da ne sedaju na mesto vozača već da idu javnim prevozom ili da ih neko drugo lice preveze do krajnjih odredišta. Veliki broj nastradalih na našim putevima treba da bude opomena za sve vozače da to može da se desi baš i njima i njihovim najbližima", ističe načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a.

Prema njegovim rečima, policije će biti na svim onim mestima gde su prethodna iskustva pokazala da se vozači okupljaju, voze pod uticajem alkohola, prekoračuju brzinu.

Kontrola brzine će se sprovoditi na svim onim deonicama gde je analiza MUP-a pokazala da se najčešće dešavaju saobraćajne nezgode i gde je brzina bila uzrok saobraćajnih nezgoda.

Načelnik Uprave saobraćajne policije kaže da je Ibarska magistrala i dalje najkritičnija i to deonica od Preljine do Kraljeva i od Novog Pazara do Ribarića, ali i deonica od Stepojevca do Lazarevca.

Foto: printscreen RTS

Predrag Arsov

Pored deonica na Ibarskoj magistrali, kritično je i na deonici Novi Sad – Zrenjanin i Novi Sad – Šabac.

Kada se govori o prekoračenju brzine, najveću brzinu van naselja su zabeležili presretači koji su na auto-putu Beograd–Niš kod Velike Plane zaustavili državljanina Turske koji je automobilom marke "mercedes" upravljao brzinom od 230 kilometara na čas.

"To su primeri nasilničke vožnje kada neko ko vozi preko 100 kilometara na sat van naselja i preko 90 kilometara na sat u naselju od ograničenja brzine", naglašava Arsov i dodaje da je nasilnička vožnja nažalost česta na našim putevima.

Načelnik Uprave saobraćajne policije poručuje da će zajedno sa pojačanom kontrolom alkohola policija i pojačati kontrolu korišćenja psihoaktivnih supstanci jer se pokazalo da na našim putevima određen broj vozača, posebno mlađih, vozi pod uticajem tih sredstava i uglavnom čini i druge prekršaje: voze pod zabranom, voze vozila kod kojih nije produžena registraciona nalepnica, prekoračuju brzinu.

Srbija je učestvovala u međunarodnoj akciji, koja se sprovodi u 30 država, pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine.

Za sedam dana 24.634 vozača su vozila brzinom većom od dozvoljene.

Za nedelju dana bilo je 6.780 prekršaja na putevima van naselja, 17.854 prekršaja u naselju, 3.229 prekršaja prekoračenja brzine u zoni pešačkih prelaza i 6.283 ostala prekršaja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17