• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.05.2021

13:41

SRBIJA ĆE PROIZVODITI VAKCINU PROTIV KORONA VIRUSA! Darija Kisić Tepavčević saopštila sjajnu vest!

Društvo

SRBIJA ĆE PROIZVODITI VAKCINU PROTIV KORONA VIRUSA! Darija Kisić Tepavčević saopštila sjajnu vest!

Podeli vest

Ministarka za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da će u narednim godinama u Institutu Torlak biti proizvedena vakcina protiv korona virusa, ali da u međuvremenu treba da se iskoriste dostupne vakcine kako bi se došlo što pre do kolektivnog imuniteta

Kisić Tepavčević je to rekla u Skupštini odgovarajući na izlaganje narodne poslanice Marine Raguš koja je zahvalila aktuelnoj vlasti što je Torlak ponovo stavljen u pogon i navela da se još nije vakcinisala, jer čeka vakcinu koja će biti proizvedena u tom Institutu.

- Sigurno je da ćemo u narednim godinama biti spremni da proizvedemo vakcinu, jer imamo znanja, kapaciteta i podršku države, ali u međuvremenu je potrebno da delujemo brzo i da se svi što pre vakcinišemo, jer jedino brzom reakcijom i vakcinacijom možemo doći do kolektivnog imuniteta - kazala je Kisić Tepavčević.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Darija Kisić Tepavčević

Ocenila je da je prepoznavanje Srbije od strane vodećih proizvođača vakcina protiv kovid-19 kao zemlje gde mogu da se pakuju njihove vakcine pokazatelj poverenja u kapacitete Instituta "Torlak".

Sofisticiran proces

- Prepoznati smo od strane trenutno vodećih proizvođača kada je u pitanju kovid 19 upravo kao zemlja gde prvo može da se prepakuje njihova vakcina. To je veliko poverenje tih zemalja, koje je zasnovano ne samo na prijateljskim odnosima, već i na kapacitetima našeg Torlaka da može da uradi tako sofisticiran proces - kazala je Kisić Tepavčević.

Primetila je da mnogi proces pakovanja i etiketiranja doživljavaju kao nešto što je uslužno, kao da je reč o pakovanju neke druge robe.

Imamo obučene kadrove

- Za to je itekako potrebna tehnologija i obučenost kadrova koju imamo, kao i činjenica da će Vlada Srbije nadalje itekako da ulaže u Insitut Torlak - navela je ministarka.

Dodala je da to sve ohrabruje, jer je jasno da je zemlja koja je sposobna da proizvede vakcinu, zemlja koja će i u narednom vremenskom periodu sigurno imati prednosti u odnosu na druge.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ðerlek: Cilj - tri miliona vakcinisanih do kraja juna
Društvo

Ðerlek: Cilj - tri miliona vakcinisanih do kraja juna

Cilj je da se u Srbiji do kraja juna vakciniše tri miliona građana, kaže državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek i navodi da je dobra ideja predsednika Aleksandra Vučića da svi građani iznad 16 godina koji su vakcinisani dobiju dodatnih 3.000 dinara pomoći.

05.05.2021

12:19

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17