• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

24.05.2021

15:44

Predstavljena nova turistička ponuda OC Jahorina u Beogradu

Društvo

Predstavljena nova turistička ponuda OC Jahorina u Beogradu

Podeli vest

Na ATP turniru „Belgrade open 2021“ u Beogradu na kojem učestvuju neka od najpoznatijih imena iz sveta tenisa, OC Jahorina zajedno sa partnerima Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji, Turističkom organizacijom Republike Srpske i Turističkom organizacijom Jahorina predstavio je potencijale turističke ponude

Pored ponuda, direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić, najavio je brojne aktivnosti i događaje koje će ovog leta dočekati sve ljubitelje planine, ali i predstavio investicije koje će se realizovati ovog leta.

Foto: Marija Nišić

Dejan Ljevnaić

- Naš najveći događaj ovog leta biće Jahorina Ultra trail, najveće bosanskohercegovačko takmičenje u trail trčanju koje će se održati 24. i 25. jula. Tradicionalno povodom međunarodnog dana zaštite životne sredine organizujemo akciju čišćenja Jahorine, 5. juna, ali ove godine simbolično uz akciju pošumljavanja planine. Zbog velikih infrastrukturnih radova koji su u planu želimo da se odužimo prirodi i na taj način sačuvamo balans. Već pripremamo nove projekte od kojih je najveća investicija Gondola Poljice, sa najnovijom tehnologijom, svetlosnim efektima, najnovijim kabinama i povećanim kapacitetom od 3.600 skijaša na sat. Planirana je i izgradnja dva šestoseda i dva ski lifta za stazu Spust gde se 1984. godine održalo olimpijsko takmičenje. Već smo krenuli sa radovima na izgradnji novog sistema za osnežavanja na 7 km ski staza, a već postojeće staze ćemo dodatno uređivati i zatravljivati. Osvetlićemo stazu koja nosi ime Novak Đoković i zaista sam ponosan na tu privilegiju koju smo dobili upravo zahvaljujući sjajnom odnosu i saradnji sa porodicom Đoković - istakao je direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić.

Goran Đoković u ime organizacije ATP turnira poželeo je svima dobrodošlicu i dodao:

Foto: Marija Nišić

Goran Đoković

- Veoma mi je drago što sa OC Jahorina već duže vreme imamo sjajnu saradnju. Jahorina je predivna planina i često zimi provodimo vreme upravo tamo. Posebno bih želeo da izrazim zahvalnost OC Jahorina koji podržava svaku našu akciju i da poručim da smo mi uvek tu da podržimo sve promene i novitete koji se dešavaju na planini. Hvala mnogo na pozivu da budem deo ovako jedne lepe priče i zaista se nadam da ćemo u skorijoj budućnosti imati ponovo zajednički događaj.

Da su rezultati zimske sezone fascinantni, ocenio je i predsednik Nadzornog odbora OC Jahorina Nedeljko Elek, rekavši da se olimpijska lepotica sa istim elanom sprema i za predstojeću, letnju sezonu. Dodatno, Elek se osvrnuo i na saradnju sa porodicom Đoković, izrazivši zahvalnost na tome.

Foto: Marija Nišić

Nedeljko Elek

- OC Jahorina je u poslednje tri godine deo pobedničkog tima Novaka Đokovića na šta smo izuzetno ponosni, ali i zahvalni celoj porodici Đoković na čelu sa Novakom. Jahorina je jedina planina na svetu na kojoj je dopušteno korišćenje Novakovog imena, što je za nas neizmerna radost. Nadam se da ćemo osim ovog turnira, biti u prilici da zajedno organizujemo i događaje na Jahorini - poručio je Elek.

Viši stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Republike Srpske Branka Mihajlović, rekla je da iako Jahorina važi za lidera kada je reč o zimskom turizmu, ni letnja sezona ne sme biti zanemarena, pri čemu je Srbiju istakla kao primarno turističko tržište.

Foto: Marija Nišić

Branka Mihajlović

- Ove godine, Turistička organizacija Republike Srpske će u u saradnji sa OC Jahorina i Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji raditi na promociji turističke ponude Jahorine u Srbiji. I dalje ćemo raditi na privlačenju turista iz Srbije jer je to svakako naše primarno turističko tržište, a tome u prilog govori činjenica da smo prošle godine, uprkos pandemiji i merama koje su bile na snazi, uspeli da ostvarimo značajan broj noćenja turista iz Srbije, i verujem da će taj trend i da se nastavi - istakla je je Mihajlović rekavši da joj je čast što je Turistička organizacija Republike Srpske imala priliku da  i na događaju kao  što je ATP turnir učini korak više približavanju turista iz Srbije olimpijskoj lepotici.

Jelena Kusmuk, samostalni stručni saradnik u Predstavništvu Republike Srpske istakla je da joj je posebno zadovoljstvo što ima priliku da u Beogradu predstavi turističku ponudu Republike Srpske.

Foto: Marija Nišić

Jelena Kusmuk

- Olimpijski centar Jahorina je biser naše turističke ponude, te nam je neizmerno zadovoljstvo da učestvujemo u predstavljanju Republike Srpske upravo sa akcentom na ponudu OC Jahorina, najpoželjnije zimske, ali i letnje turističke destinacije u ovom delu Evrope. OC Jahorina je sinonim za uživanje, a letnja ponuda je jednako atraktivna kao i zimska - rekla je Kusmuk i pozvala sve turiste iz Srbije da posete Republiku Srpsku.

- Ističemo naše otvoreno srce i bratski poziv, dođite i uživajte u prirodnim lepotama i turističkim destinacijama naše Republike Srpske - poručila je ona.

Foto: Marija Nišić

OC Jahorina obezbedio je brojne zanimljive sadržaje za letnju sezonu, ali u toku su i pripreme za zimsku 2021/22, a sve sa željom da se turistima i ljubiteljima olimpijske lepotice obezbedi kvalitetan i zanimljiv boravak na planini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17