• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

17.06.2021

08:28

CRNA STATISTIKA! OD POČETKA GODINE POGINULO 19 MOTOCIKLISTA, više od 200 povređeno! Evo šta je uzrok nesreća

Društvo

CRNA STATISTIKA! OD POČETKA GODINE POGINULO 19 MOTOCIKLISTA, više od 200 povređeno! Evo šta je uzrok nesreća

Podeli vest

Od početka godine poginulo je 19 motociklista, a povređeno više od 200. Glavni uzroci su brzina, loša obuka i akohol koji su sve prisutniji

U Asocijaciji za bezbednost motociklista kažu da je situacija u saobraćaju takva da ako vozite motocikl imate 60 puta veću mogućnost da stradate, nego da vozite automobil. Ova sezona je počela lošom statistikom, a krivi su podjednako i motociklisti i vozači automobila.

Vladimir Jeftić iz Asocijacije za bezbednost motociklista ukazuje da vožnja 15 odsto motociklista može da se okarakteriše kao nasilnička. "Najgore je provlačenje između vozila koja se kreću", naglašava Jevtić.

Foto: Tanjug

19 poginulih motociklista od početka godine

Problem prave i vozači koji ne vide motocikliste i ne obraćaju pažnju na njih, a najčešće ni motociklisti ne daju pokazivač pravca.

Jeftić ukazuje da rizik od pogibije i politraumatskih povreda motocikliste u sudaru sa automobilom 32 puta veći.

- Rizik stradanja možete smanjiti korišćenjem zaštine opreme, ali kaciga nije dovoljna. Mora se koristiti i druga motociklistička oprema koja je visoko uočljiva - naglašava Jeftić.

U preglednom izveštaju Agencije za bezbednost saobraćaja 2019. godine navodi se da se u proseku, godišnje u Srbiji registruju 1.673 saobraćajne nezgode u kojima je jedan od učesnika bio motocikl ili moped. U tim nesrećama život izgubi oko 50 osoba, a njih 1.448 bude povređeno.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17