• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.07.2021

09:26

JUN JE BIO NAJPROMETNIJI MESEC OD DECEMBRA 2019. GODINE! Air Serbia zbog velike potražnje iznajmila avion Boing 737-700

Društvo

JUN JE BIO NAJPROMETNIJI MESEC OD DECEMBRA 2019. GODINE! Air Serbia zbog velike potražnje iznajmila avion Boing 737-700

Podeli vest

Srpska nacionalna avio-kompanija Air Serbia u junu je premašila broj prevezenih putnika u odnosu na putnički promet pre pandemije covid-19 i neprestano povećava frekvenciju i kapacitet širom svoje mreže. Da bi zadovoljila rastuću potražnju, posebno za čarterima, aviokompanija je iznajmila avion Boeing 737-700 od kompanije Smartvings

 

Air Serbia je prošlog meseca prevezla 170.413 putnika. To znači da je jun bio najprometniji mesec za srpskog prevoznika od decembra 2019. godine, pre izbijanja pandemije. Brojka za jun 2021. takođe je impresivna jer predstavlja porast od 68% u odnosu na maj 2021. godine.

Air Serbia sada prevozi više od polovine svih putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla.

Mreža avio-kompanije u junu se sastojala od 38 međunarodnih destinacija, a najpopularniji aerodromi su Tivat (TIV) u Crnoj Gori i Podgorica (TGD) u Crnoj Gori, zatim Pariz, Moskva, Cirih i Njujork.

Komentarišući impresivne rezultate avio-kompanije u junu, Jiri Marek, generalni direktor kompanije Air Serbia za komercijalu i strategiju, izjavio je:

"Rezultati koje smo postigli u junu rezultat su strateškog planiranja, efikasnog prepoznavanja poslovnih prilika i brze reakcije na promene na tržištu. Drago nam je da se situacija polako ide u pozitivnom smeru i da se potražnja za vazdušnim prevozom neprestano povećava. Kao regionalni lider, i dalje smo posvećeni intenziviranju obima vazdušnog saobraćaja gde god možemo, kako bismo nastavili da pružamo jake veze između gradova u regionu, Evrope, kao i čitavog sveta."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17