• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.08.2021

08:32

LAŽU I PLJAČKAJU NAROD, A PREDSTAVLJAJU SE KAO ŽRTVE! SBB diskriminiše korisnike, pa im sada svi krivi ŠTO ONI KRŠE ZAKON /FOTO/

Društvo

LAŽU I PLJAČKAJU NAROD, A PREDSTAVLJAJU SE KAO ŽRTVE! SBB diskriminiše korisnike, pa im sada svi krivi ŠTO ONI KRŠE ZAKON /FOTO/

Podeli vest

N1 je objavio tekst u kome se žali i kukaju kako inspekcija želi da zabrani SBB-u popust korisnicima sa e-računom i da njihova poslovna odluka da se "odreknu prihoda" u visini od 100 dinara nije u skladu sa zakonom

SBB kompanija je 1. maja povećala cene svih usluga za 100 dinara, a zatim su svim korisnicima  koji pređu ili već koriste e-račun odobrili popust u iznosu od 100 dinara. Kakav je to popust?! To ne da nije samo u skladu sa zakonom, već nije u skladu ni sa zdravim razumom!

Pokušaj da kazne sve koji se ne registruju na njihov sajt sa dodatnih 100 din sada predstavljaju kao "odricanje prihoda" od svih koji su se registrovali.

Kako se nešto što nije pojeftinilo može zvati odricanje prihoda?!

Foto: printscreen

N1 o SBB

Činjenica je da sve rade smišljeno sa namerom da zarade na penzionerima koji ne umeju da se registruju zato i jesu napravili diskriminaciju potrošača i na njima zarađuju.

Na kraju ispada da su svi registrovani u stvari na njihovom popustu, a valjda bi trebalo oni drugi da su kažnjeni jer "ugrožavaju ekologiju".

Podsetimo, Tržišna inspekcija utvrdila je da je kompanija SBB prekršila zakon! Ovaj operater od 1. maja počeo je da naplaćuje izdavanje i slanje računa onim korisnicima koji nisu želeli ili prosto nisu u mogućnosti da pređu na elektronski sistem dobijanja računa - e-račun. Takvom odlukom prekršen je Član 12 Zakona o zaštiti potrošača i protiv kompanije i odgovornog lica biće podneta prekršajna prijava, a praksa naplaćivanja štampanih računa po 100 dinara mora biti ukinuta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čile kg

pre 2 godine

Bilo bi super da Kurir kupu SBB onda bi mogli da gledamo i TV Kurir ...

TADIJA ZEMUN

pre 2 godine

pa lepo,ukinite SBB,naplatite im sto vecu kaznu,pa to podelite na ravne casti kokrisnicima SBB-a,pa umesto njih postavite novog operatera,koji ce raditi po zakonu,a sve sadrzaje,koje SBB ima preuzmite od njih,da korisnici ne trpe....

nesko09

pre 2 godine

U Junu sam slucajno pogledao racun i video da je podignuta cena.Napisao sam im mail i pitao na osnovu cega su podigli cenu.Odgovor je bio da svi koji uplacuju i primaju racune elektronskom postom i dalje imaju istu cenu te da su zbog ustede na stampanju i slanju racuna postom pribegli poskupljenju.Ovo je drzava gde svako tumaci zakon kako mu odgovara.Sta ce biti ako njihovim stazama krenu i ostali,komunalno,distribucija struje i mnogi drugi.Sta oni naj stariji koji nisu u mogucnosti da na taj nacin primaju i placaju racune?Lopovska bagra.

Aleksandar

pre 2 godine

Ne bira bolest gde udara!!! Ali jos malo.....tik-tak, tik-tak, tik-tak......

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17