• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

18.08.2021

16:17

SEDNICA KRIZNOG ŠTABA POČETKOM SLEDEĆE NEDELJE! Ponedeljak ili utorak biće dan D za nove mere!

Tanjug/Zoran Žestić

Društvo

SEDNICA KRIZNOG ŠTABA POČETKOM SLEDEĆE NEDELJE! Ponedeljak ili utorak biće dan D za nove mere!

Podeli vest

Dugo najavljivana sednica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa u Srbiji biće održana početkom sledeće nedelje

Ona će najverovatnije će biti održana u ponedeljak ili utorak, a informacija nije došla s tog mesta, već iz saopštenja Unije sindikata prosvetnih radnika, čiji su predstavnici imali sastanak s ministrom prosvete.

- Ministar je izneo stav da se zalaže da školska godina počne normalno i da časovi traju 45 minuta. Po njegovim rečima ministarstvo je spremilo više modela nastave koji će biti primenjivani u zavisnosti od epidemiološke situacije. Prosvetni sistem će biti decentralizovan a model, koji će se primenjivati će zavisiti od stanja u jedinici lokalne samouprave i samoj školi. Domovi učenika će raditi punim kapacitetom. Konačna odluka će zavisiti od odluke Kriznog štaba koji će biti održan u ponedeljak ili utorak.

Posle toga se razgovaralo o aktuelnim problemima kao što su rad Komisije za tumačenje PKU, rad Radne grupe za praćenje angažovanja zaposlenih, rad na izmenama i dopunama PKU, plaćanje odeljenjskih starešina za vreme zimskog i prolećnog raspusta... Od strane predstavnika MPNTR najavljene su izmene i dopune ZOSOV – a i određenog broja pravilnika - piše u saopštenju USPR.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
banana republika

pre 2 godine

Toliko je ozbiljna situacija da glavni stručnjak AVAV i fikusi zasedaju tek iduće sedmice. Kakva ste vi sprdačina od države...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija