• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

02.09.2021

14:43

Stimulacija za vakcinisane radnike JP "Pošta Srbije" na bolovanju

Društvo

Stimulacija za vakcinisane radnike JP "Pošta Srbije" na bolovanju

Podeli vest

Na današnjoj sednici Nadzornog odbora JP “Pošta Srbije”, v.d. direktora Zoran Đorđević upoznao je predsednika reprezentativnog sindikata da je odlučio, da u skladu sa svojim ovlašćenjima, predloži uvećanje zarade zaposlenima koji su sprečeni za rad (bolovanje) usled zarazne bolesti COVID-19, a koji su, u cilju očuvanja svog zdravlja, preduzeli sve epidemiološke mere, uključujući i vakcinaciju.

Predlog je da se navedenim kategorijama zaposlenih, u cilju ublažavanja negativnih efekata i kompenzacije manje isplaćene naknade zarade za vreme bolovanja, po navedenom osnovu uveća osnovna zarada 20%, odmah po povratku na rad.

Ističemo da je v.d. direktora Preduzeća u maju mesecu 2021. godine, u skladu sa Zaključkom Vlade RS (Sl. glasnik RS, br. 50/20 i 46/21), pokrenuo inicijativu za izmenu odredbi Кolektivnog ugovora za javno preduzeće „Pošta Srbije“ i tom prilikom predložio da se isplaćuje naknada zarade u visini 100% zarade zaposlenima koji su u vreme trajanja proglašene epidemije zaraznom bolešću vakcinisani pre privremenog odsustva sa rada koje je nastupilo usled potvrđene zarazne bolesti COVID-19, kao i zaposlenima koji iz zdravstvenih razloga ne mogu biti vakcinisani i koji o tome, uz
izveštaj lekara o privremenoj sprečenosti za rad, dostave odgovarajuću potvrdu nadležne  zdravstvene ustanove.

U očekivanju saglasnosti sindikata na takav predlog, v.d. direktora je do izmene odredbi Кolektivnog ugovora, vodeći računa, pre svega, o interesima zaposlenih, preduzeo ove korake.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija