• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.11.2021

16:28

Prvi je skočio, polomio staklo na prozoru autobusa! Evo kako je srpski državljanin spasao sedam osoba u stravičnoj nesreći u Bugarskoj!

Printskrin Facebook/Ljulzim Sulejmani

Društvo

Prvi je skočio, polomio staklo na prozoru autobusa! Evo kako je srpski državljanin spasao sedam osoba u stravičnoj nesreći u Bugarskoj!

Podeli vest

Očekuje se da jedan od sedmoro preživelih iz autobusa koji je izgoreo u Bugarskoj, državljanin Srbije Sulejmani Ljuljzim iz Preševa, posle završnih analiza bude pušten iz bolnice, saopštio je ambasador Srbije u toj državi Željko Jović.

- Izvan običnih ljudskih pitanja i eventualnih potreba koje ima, nisam želeo da ga uznemiravam na bilo koji način. Mi smo se kao ambasada stavili na raspolaganje gospodinu Sulejmaniju i njegovoj porodici, njegov otac je doputovao ovde u Sofiju - ispričao je Jović u uključenju u jutarnji program Kurir televizije.

Prema informacijama koje je ambasador dobio od lekara i zvaničnika sa terena, Ljuljzim je najverovatnije bio prvi koji je razbio prozor na autobus i tako omogućio povređenim saputnicima da se izvuku iz vozila i prežive.

Junak iz Preševa objašnjava i šta je usledilo kada je uspeo da izađe iz autobusa.

- Uhvatio sam ženu za ruku i iskočili smo kroz prozor. Tom prilikom sam ja povredio lakat, nogu i ruku, a žena je zadobila povrede lakta i kolena. Operisana je i sada se oseća dobro. Potom sam zaustavio kamion. Vozač je odmah pozvao Hitnu pomoć, vatrogasce, policiju. Brzo su stigli ali spasa za ljude nije bilo. Prvo su nastradali vozači, a onda nije imao ko da otvori vrata drugima - rekao je on za Objektiv.

Foto: Informer/Fotomontaža

Ne krijući da ne može još da shvati koliko je imao sreće, ovaj mladić ne propušta da se zahvali svima na pomoći i pažnji.

- U bolnici ćemo biti još nekoliko dana dok se ne oporavimo. Posetio nas je i ambasador Srbije u Bugarskoj. Kao da su nas neke sile sačuvale, kao da su one prouzrokovale taj nemir zbog kojeg nisam mogao da zaspim - završava Ljuljzim Sulejmani, jedan od malobrojnih ljudi koji su uspeli da prežive najgoru saobraćajnu nesreću u Evropi u proteklih deset godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija