• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kosovo onlajn

24.11.2021

19:50

SASLUŠANJE DOKAZUJE BESMISAO CELE OPTUŽNICE! Advokat Vasić: Kolega Gaši od početka postupka stvara poligon za jeftino političarenje!

Društvo

SASLUŠANJE DOKAZUJE BESMISAO CELE OPTUŽNICE! Advokat Vasić: Kolega Gaši od početka postupka stvara poligon za jeftino političarenje!

Podeli vest

- Istine radi, a radi pravilnog izveštavanja javnosti, moram da demantujem izjavu svog kolege Tome Gašija u kojoj navodi da je današnji svedok rekao da je uplašen od navodnih struktura sa severa Kosova - izjavio je advokat Dejan Vasić za Kosovo onlajn

Kako je istakao Vasić "kolega Gaši je od početka postupka svoju odbranu intonirao pokušajem da kroz navodno zalaganje za svog klijenta stvori poligon za jeftino političarenje".

- Svedok je rekao da je imao pritisak od strane tadašnjeg tužioca i policajca čije je i ime rekao u toku svedočenja - rekao je Vasić.

Nakon današnjeg saslušanja u Osnovnom sudu u Prištini na suđenju za ubistvo lidera GI SDP Olivera Ivanovića svedok, branilac Dragiše Markovića, advokat Dejan Vasić, izjavio je da saslušanje današnjeg svedoka dokazuje besimisao cele optužnice i konstrukcije Tužilaštva.

- Otkrio je nešto što sam ja govorio od samog početka. Tužilaštvo na nezakonit način sprovodi istragu. On je danas pričao o svojim kontaktima sa glavnim tužiocem u to vreme, koji je predmet radio sa policajcima, koji su ga nagovarali i nudili mu pomoć ne bi li on dao neku izjavu Specijalnom tužilaštvu. Kako suđenje odmiče, pokazuje se sva nekorektnost Specijalnog tužilaštva - kazao je Vasić.

S druge strane advokat Tom Gaši naveo je da je svedok danas faktički promenio celokupnu izjavu koju je dao pred Specijalnim tužilaštvom Kosova tokom 2018. godine.

- On je pred sudskim većem izjavio da je pod pritiskom određenih grupa koje su u Mitrovici i grupa koje sarađuju sa vlastima u Srbiji. Zbog svoje bezbednosti izmenio je celokupnu izjavu - kazao je Gaši.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17