• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

27.11.2021

12:11

OVO ĆE BITI NAJHLADNIJI DAN SLEDEĆE SEDMICE Sutra 18 stepeni, a onda preokret

Tanjug/Dragan Kujundžić

Društvo

OVO ĆE BITI NAJHLADNIJI DAN SLEDEĆE SEDMICE Sutra 18 stepeni, a onda preokret

Podeli vest

Narednih dana nas očekuje prava vremenska klackalica, s obzirom na to da će vikend biti topao sa temperaturama do čak 18 stepeni, dok nas od ponedeljka čeka zahlađenje sa kišom, a temperatura će pasti za više od deset stepeni. Sneg će padati samo na planinama, a u nižim predelima moguće su kiša i susnežica.

I pored pada temperature, ni od ponedeljka nas ne očekuje veliki minus, uobičajen za kraj novembra. Jutarnje temperature spustiće se do nule, dok će najviše dnevne tokom cele nedelje biti oko 10 stepeni.


Prema rečima meteorologa "Weather2Umbrella" Đorđa Đurića, u našoj zemlji subota će osvanuti sa oblacima i kišom.
- Ali tokom dana dolazi do poboljšanja vremena. Očekuje nas i više sunca, a temperatura će u većem delu zemlje dostizati do 18 stepeni. Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar, krajem dana u pojačanju, a u košavskom području počeće da duva jak jugoistočni vetar - navodi Đurić. 


Kako dodaje, ovakvo vreme očekuje se i u Beogradu.
- Nakon oblačnog i hladnog jutra sa kišom, tokom dana biće suvo i osetno toplije uz sunčane periode. Prema sadašnjoj prognozi, najviša dnevna temperatura biće 16 stepeni - kaže on.
Đurić dodaje da će i drugog dana vikenda biti promenljivo oblačno i toplo za ovo doba godine, ponegde sa kišom.

Foto: Pixabay

Krajem nedelje čeka nas kiša


- Krajem nedelje u severnim i zapadnim, a u toku večeri i noći i u ostalim predelima čeka nas jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom. Duvaće umeren do jak južni vetar, krajem dana u slabljenju. Maksimalna temperatura od 10 stepeni na severozapadu do 18 stepeni na jugoistoku Srbije - navodi Đurić.


U ponedeljak sledi oblačno i osetno hladnije vreme sa kišom, na planinama sa susnežicom i snegom.
- Cele nedelje nastavlja se vremenska klackalica sa čestom smenom sunca i kiše u čitavoj zemlji. Tako će početkom sedmice padati kiša i duvaće jak severozapadni vetar, sa temperaturama od nule do 10 stepeni. U utorak još hladnije, sa svega 6 stepeni, uz kišu i susnežicu u nižim predelima i snegom na planinama. U sredu ponovo toplije, ali će i dalje duvati jak vetar. Tako ćemo i narednih dana imati nestabilno vreme, sa dosta padavina, ali bez pravih zimskih temperatura - najavljuje Đurić.


Prognoza za narednih pet dana


dan            minimalna   maksimalna temperatura
subota       8                18 umereno oblačno
nedelja      7               18 promenljivo oblačno
ponedeljak 0               10 kiša
utorak       3                6 oblačno
sreda         0                12 moguća kiša
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17