• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.12.2021

18:00

GOVORE DA ĆE MI STAVITI BOMBU POD AUTO... Sloba Radanović progovorio u INFORMEROVOJ AKCIJI o pretnjama i porukama koje svakodnevno dobija!

Informer

Društvo

GOVORE DA ĆE MI STAVITI BOMBU POD AUTO... Sloba Radanović progovorio u INFORMEROVOJ AKCIJI o pretnjama i porukama koje svakodnevno dobija!

Podeli vest

Folk pevač Sloba Radanović podržao je Informerovu akciju pod nazivom "Trpiš teror na netu, obrati se svetu" i progovorio o pretnjama i ružnim porukama koje je dobijao do sada

- Dobijao sam dosta poruka, uglavnom sa lažnih profila, niko nije stao iza svojih reči. Po načinu pisanja vidim da su to uvek jedni te isti ljudi. Svaka osoba danas može da napravi koliko god želi lažnih profila i da ti napiše bilo šta i da se oseća da ti je rekao nešto što bi trebalo da te pogodi. Čim ti ne smeš da staneš iza toga što pričaš, za mene to nema nikakvu težinu.

Šta je ono što ti najčešće pišu?

- Bilo je svakakvih pretnji, kao stavićemo ti bombu pod auto, takve neke gluposti... Ja nikad to nisam shvatao preozbiljno. Možda je to i greška, ali me takve stvari ne dotiču, niti me plaše. Mene pogađa to što te osobe šetaju ulicama, a čim su spremni da pišu tako nešto, spremni su i na mnoge druge stvari. Da imaju moć, mislim da bi bili deset puta gori.

Kako se osećaš kada primiš neprijatnu poruku?

- Sada me to i ne dotiče, kao javne ličnosti pristupačni smo dosta ljudima. Kada ja vidim ko stoji iza svojih reči i postupaka, ja bih to uvažio, ali sve dok te osobe ne postoje imenom i prezimenom, ne postoje ni reči koje su izgovorili.

Da li si se nekada obratio policiji zbog ružnih poruka koje si dobijao?

- Pre godinu i po dana sam u policiju odneo jedan usb sa 400-500 skrinšotova raznoraznih poruka. Po načinu pisanja se vidi da su to isti ljudi, isti način pisanja, iste greške, samo različiti profili. Apelujem na ljude da vode računa o tome. Bezazleno shvatamo nasilje na internetu. Odrasla sam osoba, pa sam psihički možda i jači od drugih, da me takve stvari ne dotiču, ali na internetu ima dosta dece koja još nisu sazrela i kojoj reči znače mnogo više i to sve može da utiče i na odrastanje, i na psihu, karakter. Mora da se povede računa o tome.

Da li blokiraš ljude zbog ružnih poruka?

- U poslednje vreme ih ograničim da gledaju šta objavljujem, njih to najviše boli. Da gledaju moje uspehe i ljude koji me vole. To im je najveća kazna. Ja takve ljude sažaljevam, ne osećam bes prema njima. Iskreno želim da se okrenu svojim životima i da im krene lepo. Niko nije dužan da sluša njihove frustracije.

Koliko imaš blokiranih ljudi?

- Mnogo i to su sve lažni profili. Možda ima sto pravih profila, 20.000 je lažno.

Koliko puta dnevno dobijaš neprijatne poruke?

- U poslednje vreme ne tako često. Vide ljudi da me ne pogađa. 

Još nešto da dodaš?

- Apelujem  da se nadležni malo angažuje po tom pitanju, danas internet koristi većinom mlađa populacija, maloletna. Tu nema cenzura, nikako nije regulisano i mora da se povede malo računa. Pogotovo javne ličnosti i jutjuberi, oni moraju da shvate da su njihova publika mala deca i da oni mogu da utiču na njihovo odrastanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija