• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin

20.12.2021

21:00

PRIJAVILA SAM OSOBU KOJA ME MALTRETIRALA NA NETU! Pevačica Katarina Živković u akciji Informera protiv sajber nasilja: SVAKI PROFIL BI TREBALO DA IMA SVOJ MATIČNI BROJ, IME, PREZIME I FOTOGRAFIJU!

printscreen

Društvo

PRIJAVILA SAM OSOBU KOJA ME MALTRETIRALA NA NETU! Pevačica Katarina Živković u akciji Informera protiv sajber nasilja: SVAKI PROFIL BI TREBALO DA IMA SVOJ MATIČNI BROJ, IME, PREZIME I FOTOGRAFIJU!

Podeli vest

Pevačica kaže da je velika razlika između nje i nekih mlađih devojaka koje tek ulaze u svet u kome su izložene uvredama i pretnjama, jer one nisu spremne na sve što ih čeka

Pevačica Granda Katarina Živković podržala je iz sve snage akciju Informera "Trpiš teror na netu, obrati se svetu" jer, poput njenih brojnih kolega, često je na meti nasrtaja ljudi bez lica i imena na internetu. 

Katarina ne krije da je nasilje na internetu doživela na svojoj koži.

- Da, doživela sam. Mislim da sve javne ličnosti to doživaljaju i to je nažalost postalo sasvim normalno. Svako ko sebi napravi profil na nekoj od društvenih mreža, može da da sebi za pravo da vam piše svašta nešto, da vas maltretira, da vas uhodi, da vas vređa i tako dalje. Da, jesam, doživela sam.

Kad je reč o konkretnim uvredama i pretnjama koje je dobijala, Kaća kaže:

- Ako ćemo da pričamo o nekim negativnim stvarima to su uglavnom neke odvratne stvari gde se vređam ja, gde se vređa grad odakle sam došla, ko sam, šta sam. Raznorazne gluposti na koje sam ja oglulala, u smislu da ne može da me povredi neistina i ne može da me pogodi nešto što napiše, znači ne kaže, nego napiše neko NN lice. Ne vidim kako se zove, ne vidim kako se preziva, već se krije iza tastature i leči svoju frustraciju na nama koje smo javne ličnosti i koji smo tome izloženi.

Ipak, takav pritisak nije lako izdržati, bez obzira na saznanje da dolazi od anonimnih osoba. Zbog toga je čak i prijavial jednu osobu koja je maltretirala.

- Na početku nisam mogla da razumem zašto to neko radi i bilo mi je jako loše. Čak sam se i mnogo puta preispitivala da li je to možda zaista tačno, ali sam shvatila ko to piše i shvatila sam da to mene ne treba da pogađa i radila sam na tome da se zaista tako i osećam. Mislim da bi time trebalo da se pozabave nadležni organi, to jest da svaki profil koji se otvori mora imati svoj matični broj, ime, prezime i sliku. Ne bi trebalo da svako od nas može sebi da priušti po nekoliko lažnih profila na Tviteru, Instagramu i Fejsbuku. Desilo se da sam prijavila jednu osobu koja me je matretirala. Policija nije reagovala, a na meni je ostalo samo da blokiram i da se pravim da se to ne dešava. Velika je razlika između mene i nekih mlađih devojaka koji ulaze u ovaj svet u kom su javne ličnosti izložene, jer oni nisu spremni. Ja sam spremna i na mene to ne može da utiče, ali moramo da shvatimo da smo svi različiti i da ne možemo svi da podnesemo i razumemo na isti način.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija