• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.12.2021

10:05

MISLIO SAM DA JE NEŽNI CVET, A BILA JE GUJA U NEDRIMA! Ispovest zavedenog i opustošenog Beograđanina! ANĐELA MU NAPRAVILA PAKAO OD ŽIVOTA!

Freepik

Društvo

MISLIO SAM DA JE NEŽNI CVET, A BILA JE GUJA U NEDRIMA! Ispovest zavedenog i opustošenog Beograđanina! ANĐELA MU NAPRAVILA PAKAO OD ŽIVOTA!

Podeli vest

Pre samo šest godina bio je jedan od najpoželjnijih đuvegija Beograda, imao kuću na Vačaru i firmu u usponu, a danas živi u podrumskoj garsonjeri i radi za minimalac

Beograđanin Goran B. ima 42 godine, živi u garsonjeri od 20-ak kvadrata u suterenu zgrade u Mirijevu i radi u firmi za održavanje računarskih sistema. A ne tako davno imao je sopstvenu firmu, sa obrtom od nekoliko stotina hiljada evra godišnje, kuću na Vračaru, dva besna automobila, vikendicu na Zlatiboru. A onda mu se desila - Anđela.

- Bila je siroče iz provincije, studurala prava na budžetu i bila sasim drugačija od njenih vršnjakinja. Skromna, smerna i nestvarno lepa bez šminke i skupe garderobe. Upoznali smo se kad se javila za posao sekretarce u mojoj firmi i odmah smo kliknuli - priseća se Goran i dodaje:

- Sve životne i moralne vrednosti smo delili, ja sam odrastao bez roditelja, poginuli su kad sam bio dete, odrastao sam uz baku i deku, koji su bili ozbiljna beogradska gospoda i tako i mene vaspitali. Kada su preminuli, ostala mi je firma i velika imovina, ali naučio sam da radim i da se ne razbacujem i jedino mi je bilo važno da pronađem nekoga s kojim bih delio to što mi je život poklonio. Anđela je izgedala savršeno za to.

Goran kaže da je njihova veza išla lagano, trebalo mu je pet meseci da je poljubi prvi put, a spavali su zajedno tek mesec dana pred venčanje.

- Mislio sam da je to ono pravo, Bila je najnežniji cvet koji sam upoznao. Sve sam činio da ostane uz mene, a ona je bila ostvarenje svih mojih snova.

Foto: Freepik

Ubrzo po venčanju, koje je bilo skromno po zajedničkoj želji, Anđela je počela da preuzima poslove u firmi, mlada, sposobna i željna dokazivanja, pa je Goran pomislio da je konačno dobio i ljubavnog i poslovnog partnera. Jedino se nisu slagali oko dece. On je hteo odmah, ona se nećkala. Kasnije se pokazalo i zašto.

- Lepe smo dane proveli. Radili, putovali, provodili se, brinula je o meni i o firmi, sve sam joj više odgovornosti prepuštao, dao joj sva ovlašćenja jer je sjajno radila posao i bio sam najsrećniji čovek na svetu. Do momenta kada sam, posle dve godine braka, otprilike, morao na službeni put u Rusiju na dva meseca - otkriva Goran. Teško mu je da zadrži suze dok priča ovo.

Čuli su se gotovo svakog dana, razmenjivali nežne poruke i izlive ljubavi, a po povratku, dočekao ga je šok! 

- Prosto - kada sam se vratio iz Rusije više nisam imao ništa! Anđela je nestala sa svom mojom imovinom. Uz sva ovlašćenja koja sam joj dao podigla je ogoroman kredit, založivši kuću na Vračaru i vikendicu na Zlatiboru, potom podigla keš bez ikakvih faktura, automobile je prodala takođe za keš, a od zelenaša uzela koliko god je mogla i - nestala - otkriva Goran i dodaje:  - Bio sam u totalnom, šoku. Mislio sam da joj se nešto desilo. Kopao sam rukama i nogama da je pronađem, mislio sam da je reč o otmici, nisam verovao da je moj nežni cvet postao guja u nedrima. Sve sam pokušao, prijavio slučaj policiji i advokatima koji su samo mogli da sležu ramenima, jer je sve uradila po zakonu. Slomio sam se. Ostao sam bez igde ičega!

Ono što Gorana najviše boli što od tada, a prošlo je više od dve godine, nikakvog traga ni glasa nema o Anđeli. Čuje povremeno priče, da je u Bosni ili na Kipru, da su je ljudi videli negde na skijanju, ali više ne proverava njihove navode. Mesecima je pokušavao da je pronađe na sve moguće načine, ali je na kraju odustao. Odlučio je da počne život ispočetka.

- Jednom sam napravio bogatstvo, napraviću ga ponovo. Ali lekciju sigurno neću zabravaiti. Jer, srce me boli svakog dana. I da vam kažem nešto... - otvara se na kraju sasvim ovaj čovek koji je proživeo pakao. - Sutra da se vrati i kaže "izvini, pogrešila sam, htela sam da probam nešto drugo", ma šta god da kaže - oprostio bih joj sve ove muke. Samo da je opet zagrlim. Ma, ne bih ni pitao zašto. Nije važno. Samo mi nedostaje, mnogo mi nedostaje.

Njegovi novi prijatelji ne znaju za ovu priču.Sa starima se odavno ne druži i ne čuje. Sve je počeo ispočetka.

Ali i dalje se nada. To je tako kad srce bira. A ti Anđela, ako slučajno negde nekad pročitaš ovo, javi se. Objasni. Razumeće on. Sigirni smo u to.

 

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17