• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.12.2021

17:58

PREDLOG VLADE Bez poskupljenja struje za privredu do 30. juna

Društvo

PREDLOG VLADE Bez poskupljenja struje za privredu do 30. juna

Podeli vest

Vlada je na današnjoj sednici usvojila zaključak kojim se preporucuje EPS-u da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu (privredi), ugovore o snabdevanju električnom energijom za snabdevanje zaključuje po jedinstvenoj nepromenjenoj ceni od 75 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja do 30. juna 2022. godine, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu privrede.

Takođe, preporučeno je da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu koji imaju zaključene ugovore, a kojima je ugovorena cena viša od navedene cene, ponude izmenu ugovora u pogledu cene i perioda važenja sa važenjem od 1. januara 2022. godine, objavilo je ministarstvo.

Ukoliko kupcima električne energije na komercijalnom tržištu ugovor ističe u periodu do 30 juna, preporuceno je EPS-u da te ugovore zaključuje po jedinstvenoj ceni od 75 evra/MWh bez PDV za snabdevanje do 30. juna.

Pored toga, usvojen je zaključak u vezi s rezervnim snabdevanjem kojim je preporučeno EPS-u da krajnjim kupcima električne energije koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje, da rezervno snabdevanje nakon 1. januara 2022. obavlja po ceni od 97,50 EUR/MWh bez PDV-a.

Takođe, usvojen je zaključak koji se odnosi na Odbrambenu industriju Srbije i preporučeno je EPS-u da kupcima električne energije - pravnim licima koja su nosioci odbrambenih tehnologija i članovi grupacije Odbrambena industrija Srbije ponudi zaključenje ugovora o snabdevanju po jedinstvenoj ceni električne energije od 68 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja od 1. januara do 30. juna 2022. godine.

EPS-u je preporučeno da kupcima elektricne energije - pravnim licima koja su nosioci bazičnih tehnologija i clanovi grupacije Odbrambena industrija Srbije ponudi zaključenje ugovora o snabdevanju po jedinstvenoj ceni električne energije od 68 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja od 1. januara do 30. juna 2022. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija