• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs

06.01.2022

09:14

OVO JE NAJLUĐA POSLOVNA IDEJA IKADA! Ali, radi! NEKI SU SE OZBILJNO OBOGATILI!

Društvo

OVO JE NAJLUĐA POSLOVNA IDEJA IKADA! Ali, radi! NEKI SU SE OZBILJNO OBOGATILI!

Podeli vest

Pre pet godina kompanija BrellaBox pokušala je da na Shark Tanku progura svoj projekt iznajmljivanja kišobrana na sličan način na koji se iznajmljuju bicikli.

Cena iznajmljivanja za 12 sati iznosila je, prema njihovom poslovnom planu, 1,5 dolara za prvih dvanaest sati. Poznati preduzetnik i voditelj tada je u Shark Tanku komentarisao kako je ideja iznajmljivanja kišobrana možda jedna od najgorih poslovnih ideja za koje je čuo.

To nije obeshrabrilo jedan kineski startup koji je godinu dana kasnije pokrenuo sličan biznis, ali nakon samo nedelju dana ostali su bez gotovo svih od 300 hiljada kišobrana koje su iznajmljivali po kineskim gradovima, prenosi Jabuka Tv.

Prošle godine startup Rentbrella takođe se uputio u sličan poslovni poduhvat pa su u Njujorku pokrenuli biznis iznajmljivanja kišobrana putem aplikacije. Na određenim pozicijama u gradu postavili su posebne kioske na kojima se kišobrani mogu iznajmiti, ali pre toga potrebno ih je otključati putem aplikacije, za što je potrebna prethodna registracija.

Princip rada Rentbrelle je zanimljiv zato što je iznajmljivanje kišobrana besplatano. Barem u prva 24 sata. Kada počne da pada kiša, umesto kupovine novog kišobrana, moguće je kišobran uzeti s posebnog kioska i, ako ga se sledeći dan vrati, ne treba da plati njegovo korišćenje. Ako ga se vrati posle više od jednog dana, onda je potrebno platiti 2 dolara, ako je zakasnina 2 dana onda još dva dolara, a u slučaju da ga se ne vrati u tom periodu od 3 dana (dakle, besplatna 24 sata i još dva dana po dva dolara), onda se s računa korisnika skida 16 dolara, čime oni postaju i vlasnici tih kišobrana.

S obzirom na to da se od dva dolara po danu iznajmljivanju ne može zaraditi dovoljno novca da njihov biznis bude održiv, u ovom startupu veruju kako novac mogu da zarade od oglašavanja na kišobranima i kioscima. Sličan takav projekat već je pokrenut u San Paolu te je, ponajviše zahvaljujući plaćanju oglasa jedne osiguravajuće kompanije, danas profitabilan. U Rentbrelli se nadaju kako će isto moći napraviti i s njihovim biznisom u Njujorku, jednom kada budu imali sto stanica s kišobranima koje nameravaju da rasporede i na stanicama podzemne železnice, prenosi Zimo.

Što se planova za ovu godinu tiče, oni uključuju i širenje po Evropi – početkom godine prvo u Londonu, a naknadno i u druge evropske i američke gradove. Za planove širenja dobili su 7 miliona dolara dolara koje su u Rentbrellu uložili investitori, najviše iz Brazila.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija