• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo/Prva

30.01.2022

11:20

Ako se Matej negde zakačio, nećemo ga naći... Renato Grbić o teškim uslovima potrage za Splićaninom

Marko Đoković

Društvo

Ako se Matej negde zakačio, nećemo ga naći... Renato Grbić o teškim uslovima potrage za Splićaninom

Podeli vest

Kada počne da truli organizam, kada počnu da se oslobađaju velike količine gasova, tada se organizam naduje i izbaci ga gore

Prošlo je tačno mesec dana od kada je nakon izlaska iz kluba "Gotik" u Beogradu nestao Matej Periš (27). Splićanin je u naš glavni grad došao sa društvom iz Splita da dočeka Novu godinu. Društvo je kobne noći bilo u Beton hali u klubu "Gotik" odakle se Mateju naknadno gubi svaku trag.

O tome da li policija ima nova saznanja i dokle je stigla istraga pričali su Renato Grbić i predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović, gosti u emsiji Jutro na TV Prva.

Foto: Printscreen You Tube

Matej Periš nestao pre mesec dana

Ono što sada možemo da kažemo, i čega smo svi svedoci, policija je intezivno uključila sve svoje resurse na pronalazak Mateja. Zadnje smo objašnjavali, da je zadnji momenat njegovog viđanja bio kod Sava promenade i tu smo stali. Sada se sve svodi na nivo pretpostavke. Daj bože da možemo da ga nađemo negde, da je otišao i da je napravio neki potez u životu, odvojio se od svih, pa da ćemo ga naći, to bi bilo najidealnije - rekao je Milovanović i dodao:

"Međutim, od tog momenta, ono što su pretpostavke jesu upravo u tom smeru da je on ušao u vodu i tragamo za njegovom daljom sudbinom. Policija je pretražila kompletno priobalje i Veliko ratno ostrvo, kolege vrše pretres prema Grockoj, Pančevu, Smederevu... Uključena su sva dobrovoljna društva u potragu. Jako je teško zbog vremenskih uslova bilo šta reći, rečno dno otežava rad ekipama MUP, vidljivost ne postoji, a kolege idu na 'pipanje' po dnu".

Renato Grbić istakao je da je vodostaj reke opao za metar od momenta kada je Matej ušao u vodu.

- Kada vidite kameru da ulazi, a nemate povratnu informaciju da izlazi, znači to je to. Razgovarao sam sa njegovim ocem, ali ako se stvarno poklapa da je on bio u vodi sa signalima iz bazne stanice, male su šanse da je živ. Nastaje hipotermija, tako da dok telo ne bude isplivalo, niko ga neće naći. Voda je mutna, sve se radi na dodir, prostranstvo je veliko, voda je nosila sve pred sobom i on ako se negde zakačio, nećemo ga naći - rekao je Renato.

On je dodao da ako ga to ne zadesi telo mora da ispliva ispod Pančeva, i da telo neće otići do Smedereva.

- Organizam je sada kao u frižideru, voda je oko 2 stepena, kompaktno je, onog trenutka kada počne da truli organizam, kada počnu da se oslobađaju velike količine gasova, tada se organizam naduje i izbaci ga gore. Pančevački most je velika prepreka, ako ide po dnu on ne može most da prođe jer ima mnogo konstrukcija, mnogo krša, tu je naslaga i granja i svega - rekao je Renato Grbić.

Renato je istakao da samo Matej zna zašto je plivao sredinom Save i što nije plivao uz priobalje.

- Mogao je da ispliva da je išao prema obali, a on je konstantno bio na sredini. Da je išao uz obalu mogao je da izađe kod prvih splavova. Pohvalio bih policiju, mi ribari im pomažemo koliko god možemo. Hladna voda, tek za mesec, mesec i po, pa čak i dva će proći dok telo ne ispliva - rekao je Renato.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nada

pre 2 godine

Sve u vezi Mateja su nagađanja bez neoborivih dokaza.To da je Matej ušao u vodu nitko nje siguran.Mobilni moze da pluta u flaši u plastičnoj lutki...Onaj koji hoće da skrene istragu u krivom pravcu može svašta da izmisli.Zasto bi on skočio u vodu a pre toga ustavljao taksi i voda mu bila pred Gotikom.Punooo je tu nelogičnosti i naivnosti.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17