• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. MARKOVIĆ

17.02.2022

20:23

MATEJEV OTAC NE GUBI NADU! Evo gde je Nenad Periš bio 50 dana nakon nestanka sina!

Ata immages

Društvo

MATEJEV OTAC NE GUBI NADU! Evo gde je Nenad Periš bio 50 dana nakon nestanka sina!

Podeli vest

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine. Njegov otac Nenad već 50 dana traži sina, a na Sretenje je bio na misi u katoličkoj crkvi u Beogradu

Periš je i dalje u Beogradu. Suprugu i dve ćerke nije video skoro dva meseca. Kako sam tvrdi, dok je u Srbiji, gaji nadu da će naći sina.

Nenad Periš redovno odlazi u katoličku crkvu, gde je razgovarao i sa beogradskim nadbiskupom Stanislavom Hočevarom. I jučerašnje Sretenje Gospodnje proveo je u molitvi u crkvi.

 

Periš je ranije izjavio i da će u Beogradu ostati dok god ne pronađe sina. Kako kaže, Beograđani mu na svakom koraku pružaju podršku i reči utehe. Kako ga stalno zaustavljaju na ulici - često nosi masku. Veliki broj Beograđana, pre nego što će otac nestalog Mateja doći u Beograd iz Splita ponudio je Perišu besplatno prenoćište u svojim domovima, dok god traje potraga za njegovim sinom.

 

Moram da budem jak, snagu crpim iz ljubavi prema sinu!

- U kontaktu sam sa policijom. Sve što saznam prosleđujem inspektorima, od informacija do snimaka. Mogu vam reći da je prošlo 50 dana i da će biti veliko iznenađenje, ako ga nađem živog. Samo ću ga zagrliti i povesti kući - rekao je Nenad Periš.

Molitva za Mateja

Mise i molitve za Matejevu porodicu i njegov pronalazak održavaju se redovno u beogradskim crkvama, a Hočevar je uputio molbu srpskom patrijarhu Porfiriju da im se pridruži i predstavnik SPC, na šta je patrijarh pozitivno odgovorio te je delegirao svog vikarnog episkopa Justina Jeremića.

Nenad Periš ranije je izjavio da snagu crpi iz ogromne ljubavi prema svom sinu i porodici. 

Matej je uvek tu, u svim našim razgovorima. Crpim snagu iz ljubavi prema svome sinu i prema svojoj porodici. Ja moram da budem jak, jer kada to ne bih bio, to bi se odrazilo i na ostale članove moje porodice - rekoa je on. 

Podsetimo, Matej Periš nestao je poslednjeg dana prošle godine kada je u majci kratkih rukava napustio beogradski klub "Gotik". On je tri puta pokušao da zaustavi taksi. Poslednji put je snimljen u blizini Save. Signal njegovog mobilnog telefona uhvaćen je dva i po sata kasnije kod Velikog ratnog ostrva.

 

Bonus video:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dozivotni zatvor za Rošavog i

pre 2 godine

Ubio ga neko iz ekipe Rošavog. Zna se ko drzi obezbeđenje u Beogradu... Teletabisi, šta mislite - hoće li i Danilo Vučić bežati iz Srbije kao Marko Bambilend Milošević ?

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija