• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

24.02.2022

09:33

MATEJ PERIŠ VIĐEN U NAPUŠTENIM VAGONIMA? Nove informacije o nestalom Splićaninu, policija sve proverava

printscreen

Društvo

MATEJ PERIŠ VIĐEN U NAPUŠTENIM VAGONIMA? Nove informacije o nestalom Splićaninu, policija sve proverava

Podeli vest

Potraga za nestalim Perišem i dalje traje

Policija danonoćno radi na slučaju Mateja Periša (27) iz Splita koji je nestao u novogodišnjoj noći u Beogradu.

Mediji su juče preneli nepotvrđene informacije da policija proverava dve dojave građana da je nestali Splićanin viđen. Jedan stariji Novosađanin je navodno javio da je primetio osobu koja liči na Mateja, a policija je odmah počela da proverava informaciju.

- Jedna građanka je takođe prijavila da je navodno videla Mateja. MUP sve proverava i nastavlja intezivno da radi na slučaju - rekao je izvor iz istrage.

Foto: printskrin/društvene mreže/hrvoje tkalec

Građani okupljeni oko stranice "Pravda za Mateja Periša" su međutim i samoinicijativno krenuli u potragu kako bi proverili informacije da je Matej Periš primećen kod napuštenih železničkih vagona ukod Savske ulice u Beogradu.

- Bili smo tamo. Radi se uglavnom o vagonima koji su na remontu i nema ih puno. Nažalost, osoba koja liči na Mateja nije viđena! Obavili smo detaljne razgovore sa skretničarem koji nas je upoznao sa parom (mladić i devojka) koji živi u jednom vagonu već godinu dana. Oni znaju apsolutno svako lice koje tamo boravi ili prenoći. Sada su vagoni prazni, ali naveče uglavnom dolaze beskućnici da prespavaju - navodi se u objavi.

Mateja prema tim navodima nisu videli.

- Pokazali smo im slike Mateja jer nisu baš upućeni u zbivanja. Zamolili smo ih da obrate pažnju na razmak među zubima, plavu kosu, plave oči i visinu. Ako Matej i jeste slučajno bio tamo, možda je prespavao noć-dve, a onda produžio dalje. Ali i skretničar i ovo dvoje mladih ljudi sasvim sigurno bi ga primetili - navodi se u objavi.

Nisu zatekli žuti vagon

Navode i da nisu zatekli žuti vagon koji je spominjala devojka koja je navodno primetila Mateja.

- Što se tice žutog vagona, koji je devojka spominjala, videli smo žutu lokomotivu, a ne napušteni vagon. Kažu da je nekada bio žuti napušteni vagon, ali ga više nema. Možda je bio tamo kad je dotična devojka šetala sa psom - stoji dalje u objavi.

Stručnjaci ističu da je Matej Periš, ukoliko je živ, sada izgleda potpuno drugačije. Podsetimo, ono što je karakteristično kod Mateja Periša je to što ima razmak između gornjih zuba, a visok je 187 centimetara i ima izrazito plave oči.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17