• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.03.2022

14:56

MINISTAR POPOVIĆ OTVORIO STARTAP CENTAR U SVILAJNCU!

Miloš Perić

Društvo

MINISTAR POPOVIĆ OTVORIO STARTAP CENTAR U SVILAJNCU!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović svečano je otvorio Regionalni inovacioni startap centar u Svilajncu


"Na današnji dan, kada obeležavamo godišnjicu početka NATO agresije na našu zemlju, šaljemo poruku da niko ne može da zaustavi razvoj Srbije. Grade se novi putevi, mostovi, bolnice, fabrike, a danas otvaramo najsavremeniji startap centar u Svilajncu gde će stasavati mladi inovatori, inženjeri i IT stručnjaci koji su budući lideri razvoja naše države", rekao je Popović.

On je istakao da je opština Svilajnac izuzetno industrijski razvijena, zahvaljujući investicijama stranih tehnoloških kompanija, kao što je Panasonik.

"U ovom centru obučavaće se budući radnici tih kompanija, ali još važnije, želimo da mladi u Svilajncu osnivaju svoje startap kompanije i ovde razvijaju srpske proizvode koje će izvoziti u ceo svet", rekao je Popović.

Ministar je istakao da će mladi u ovom centru imati svu neophodnu mentorsku podršku za osnovanje startap kompanija, ali i za podizanje nivoa znanja u inovacijama, preduzetništvu i informacionim tehnologijama.

"Naš cilj je da mladi ostanu u Svilajncu i ovde imaju sigurnu budućnost", naglasio je Popović.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović izrazio je zahvalnost ministru Popoviću i Vladi Srbije za podršku ovoj opštini.

"Otvaranje ovog centra doprineće razvoju novih poslova na tržištu rada i otvoriti nove perspektive za privredni rast Svilajnca. Delimo viziju ministra da je budućnost u IT tehnologijama i želimo kao opština da se prilagodimo novim trendovima tehnološkog i industrijskog razvoja. Nosioci tog razvoja su mladi inovatori i inženjeri i ovaj centar je namenjen upravo njima", rekao je Milanović.

Vlada Republike Srbije podržala je uspostavljanje Regionalnog inovacionog startap centra u Svilajncu sa 46 miliona dinara. Projekat zajednički realizuju Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj, opština Svilajnac i udruženje "ICT Hub" iz Beograda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17