• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tviter

26.03.2022

17:26

ONO ŠTO ŠTO SE DOGODILO SRPKINJI U NEMAČKOJ, IZAZVALO JE LAVINU KOMENTARA NA TVITERU! Ovo vam ne bi PALO ni na kraj pameti!

Shutterstock

Društvo

ONO ŠTO ŠTO SE DOGODILO SRPKINJI U NEMAČKOJ, IZAZVALO JE LAVINU KOMENTARA NA TVITERU! Ovo vam ne bi PALO ni na kraj pameti!

Podeli vest

Danas sam platila porez na psa (Nemačka) 30 evra i kaznu od 80 evra što ga nisam prijavila 3 dana po dolasku ...dobiješ pločicu o plaćenom porezu koju zakačiš na ogrlicu, pas mora biti na povodcu ..e tako pa izvolte - napisala je Srpkinja na Tviteru

Usledili su različiti komenatri Tviteraša. Jedni su osuđivali taka postupak nemačkih zakona, drugi si to opradavali.

-Nemačka je to - piše u jednom komentaru.

- Da... Meni je to iskreno skroz kul... U Češkoj ima posebno i pločica od veterinara da je redovno vakcinisana.. Imaju posebni delovi parkova gde pas sme da se pušta sa povoca a gde ne sme - napisao je jedan korisnik.

-Mislim bolje i to nego ovoliko lutalica na ulici. Nesavesni vlasnici misle da je to plišani meda kada shvate da imaju obaveze prema psu samo ga puste na ulicu ...bez kazne - naveo je jedan korisnik.

 

Foto: Shutterstock

U Nemačkoj se plaća porez na pse

 

A šta kaže zakon o porezu na pse u Nemačkoj?

Gotovo u celoj Nemačkoj vlasnici pasa moraju da plaćaju godišnji porez na pse, koji iznosi od pet do 200 evra (u zavisnosti gde žive i koja je kilaža psa u pitanju).

Ukoliko živite u Berlinu, na primer, to je 120 evra za jednog psa godišnje, a 180 za svakog dodatnog psa.

Plaćeni porez se dokazuje metalnom pločicom, koja se dobija od grada za svaku godinu i nosi se na psećoj ogrlici.

Vlasnici su u javnosti dužni da vode psa na povocu, a veći psi moraju da nose korpu.

Prema nedavno objavljenim podacima, nacionalna blagajna je bogatija za oko 380 miliona evra od poreza na pse u 2020. godini.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Solo

pre 2 godine

Pa nisi duso u Srbiji nego u Nemackoj gde to ljudi rade i gde im je to profesija da kontrolisu i udaraju kazne..U Srbiji duso ne bi ocistila da se tvoj pas iskakio na ulici ili parku, svaki park u Beogradu smrdi na pseci urin i izmet a deca nam jure po travi i prenose bakterije opasne po njihovo zdravle a i drugih..Kod nas ako te niko nenagazi onda to radis smisljeno" pa niko me nevidi ko ga jebe necu da cistim za psom" i tako su nam ulice pune takvih gospodara kucica da preskacemo po trotoaru gledajuci da se ne okliznemo i muski umastimo cipele.A o kontroli svakog psa,povezice i oprema to nema veze...

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17