• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts/informer

30.03.2022

10:33

Mobilni telefoni, skupoceni satovi i eksluzivna gardaroba - EVO KAKO VI DA LICITIRATE zaplenjenu robu (FOTO/VIDEO)

Uprava Carina

Društvo

Mobilni telefoni, skupoceni satovi i eksluzivna gardaroba - EVO KAKO VI DA LICITIRATE zaplenjenu robu (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Danas u 10 sati održana je elektronska licitacija robe koja je trajno oduzeta na carini. Građani su mogli da se nadmeću za konkretne predmete, a samo firme za tzv.zbirnu kupovinu veće količine robe

Najveću početnu cenu od 885.000 dinara, na današnjoj licitaciji imao je ručni sat marke "Hublot", za koji se nadmetalo troje učesnika, a sat je prodat za 895.000 dinara.

- Pretežno interesovanje je za garderobu, potom za tehničke uređaje,na kraju za galanteriju i za motorna vozila - naveo je Slobodan za RTS.

Za koje predmete se danas licitira

Na spisku licitacije su, pored skupocenih satova i nekoliko mobilnih telefona, nalšle ekskluzivne ženske tašne, nekoliko projektora, više komada slušalica i USB kabloa, ali i izgubljeni prtljag koji se prodaje zbirno i naglasio da za njega mogu da licitiraju samo pravna lica.

- Prijavilo se daleko više građana nego pravnih lica. Na to smo bili spremni i očekivali smo, zbog toga što je u okviru ponuđene robe mnogo više pojedinačno određene robe za koju mogu da licitiraju fizička lica u odnosu na robu koja se prodaje zbirno i za koju mogu samo pravna lica da licitiraju. - Objasnio je Tomić iz Uprave carine I dodao da je za licitaciju prijavljeno nešto više od 60 učesnika.

Kako se određuje cena

Početnu cenu predemta utvrđuje stručna komisija objasnio je Slobodan, i otkrio da je objava prve onlajn licitacije izazvala veliku pažnju i da su imali preko 10.000 poseta na sajtu i da se oko 2.600 građana i blizu 300 pravnih lica prijavilo elektronskim putem.

Početnu cenu utvrđuje stručna komisija Carinarnice, koja organizuje licitaciju, na bazi cene takve ili slične robe na domaćem tržištu. On je objasnio i da je cena niža od tržišne jer nije opterećena uobičajenim maržama i ali ni PDV-om.

Foto: rts.rs/printscreen

Slobodan Tomić iz Uprave carina Srbije gostovanje RTS

Danas se prodaje i ručni sat od 885.000 dinara


Najveću početnu cenu od 885.000 dinara, na današnjoj licitaciji ima ručni sat marke "Hublot", za koji će se nadmetati troje učesnika.

Foto: Informer

 - Jedan "Roleks" muški ručni sat od belog zlata prodat je na prethodnoj licitaciji za više od tri miliona dinara, a početna cena bila je 2,4, što je najskuplja prodata roba Carinarnice Beograd - potvrdio je Tomić.

Tomić je takođe istakao da očekuju da će elektronskom licitacijom učiniti da se cene još dinamičnije povećavaju jer se učesnici među sobom ne poznaju, ne vide se i zaštićeni su jer licitiraju pod šifrom, zbog čega je gotovo isključena mogućnost dogovaranja i uticaja.

U 2021. godini bilo je skoro stotinu javnih licitacija i u budžet je uplaćeno skoro 73 miliona dinara.

Kako izgleda sajt za e-licitaciju, možete videti na ovom linku.

Detaljno uputsvo za korišćenje servisa i procesa licitacije pogledajte na ovom linku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 2 godine

sve je to lepo ali zasto se to pre licitacije na neki pošten nacin ne obaveste vec nekim tajnim kanalima ili navinama koje niko nee cita a to bi mogli vi jer vaš sajt mnogi koriste a i ja sam jedan od njih pa bbi zato vi mogli kad ima neka licitacije robe široke potrošnje da objavite

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija