• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.07.2022

12:18

Vesić: HUMANITARNA ONLAJN PRODAJA SLIKA ZA LEČENJE DEČAKA IZ PEĆI TRAJE DO VEČERAS U 20.00 SATI!

facebook.com/Goran Vesić

Društvo

Vesić: HUMANITARNA ONLAJN PRODAJA SLIKA ZA LEČENJE DEČAKA IZ PEĆI TRAJE DO VEČERAS U 20.00 SATI!

Podeli vest

Ostalo je manje od dvanaest sati do završetka onlajn prodaje slika Nebojše Đuranovića kojima je ilustrovana moja druga Knjiga o Beogradu, naveo je Goran Vesić na svom Fejsbuk pofilu

 

Na osnovu ponuda koje su date za slike do sada smo prikupili oko 25 hiljada evra za lečenje malog Aleksandra Džavrića iz sela Brestovik kraj Peći.

Licitiranje za kupovinu slika vrši se na aukcijskoj platformi za prodaju umetničkih slika https://aukcije.arte.rs. Sve kompanije i pojedinci koji žele da kupe divne slike o Beogradu i pomognu lečenje malog Aleksandra mogu to da učine samo još danas do 20.00 sati.

Za lečenje srpskog dečaka iz sela Brestovik kraj Peći potrebno je da se prikupi sedamdeset hiljada evra jer dečak koji rođen prevremeno u prištinskoj bolnici nije bio stavljen u inkubator. 

Pomoć malom Aleksandru ima pre svega humanitarni karakter jer možemo da promenimo život ovom detetu koje bi posle operacije počelo da živi kao sva druga deca. Ali naša pomoć ovom detetu pokazuje kakav odnos imamo prema Srbima sa Kosova i Metohije i da li ih prepuštamo na milost i nemilost prištinskim vlastima koje smatraju da srpsko dete ne zaslužuje da bude u inkubatoru.
Prodaja slika obavlja se preko Fondaciji GNEZDO za decu i omladinu Beograda tako da se zahvaljujem direktorki Tanji Popović i njenom timu na poslu koji su obavili da prodamo što više slika i tako prikupmo pare za lečenje dečaka. 

Svi oni koji ne mogu da kupe slike mogu da uplate koliko mogu i žele direktno na račun oca dečaka. Svaki dinar je važan.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17