• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.10.2022

15:32

Vulin održao predavanje strudentima iz Visbadena: Naš posao je da pokažemo svima koji hoće da pređu na drugu stranu zakona da se to ne isplati

Tanjug

Društvo

Vulin održao predavanje strudentima iz Visbadena: Naš posao je da pokažemo svima koji hoće da pređu na drugu stranu zakona da se to ne isplati

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je danas u Beogradu predavanje studentima Departmana Federalne kriminalističke policije iz Visbadena, koji su u studijskoj poseti Kriminalističko-policijskom univerzitetu, tokom koga je ukazao na značaj saradnje kriminalističkih policija koja je preduslov uspešne borbe protiv svih vidova kriminala

- Organizovani kriminal ne poznaje granice. U sticanju enormnog bogatstva kroz krivična dela, koji podrivaju i uništavaju države i društva, oni nemaju prepreke, čvrsto sarađuju. Zato da bismo bili ispred njih, da bismo uspešno vodili rat protiv kriminala, potrebno je da naša saradnja bude čvršća, jača, da jedinstveno delujemo - kazao je ministar studentima iz Visbadena.

Foto: Tanjug

Naglasio je da je upravo zbog toga njihova poseta Kriminalističko-policijskom univerzitetu i razmena iskustava i znanja sa srpskim kolegama neprocenjiva, jer će se sutra, u budućem radu susretati, sarađivati i biti snažna brana i oslonac svojim državama i svom narodu u borbi protiv kriminalaca, saopštio je MUP.

- Drago mi je da sarađujemo, da učimo jedni od drugih, jer oni protiv kojih se borimo, odlično sarađuju, stalno uče jedni od dragih. Naš posao je da pokažemo svima koji hoće da pređu na drugu stranu zakona da se to ne isplati. Da njihova brza zarada neće ostati njima, njihovim porodicama, potomcima. U onoj meri u kojoj mi budemo efikasniji da se sa njima obračunamo, posebno da im oduzmemo nelegalno stečenu imovinu u toj meri će njima biti teže i u toj meri će njih biti manje - kazao je Vulin.

Ministar je kao primer istakao da se srpska policija obračunala i razbila jednu od najsurovijih organizovanih kriminalnih grupa na Balkanu i Evropi Belivuk-Miljković i da su u toku finansijske istrage koje će onemogućiti članovima tog klana da krvavi novac zadrže i time osiguraju svoju decu i porodice.

Ministar unutrašnjih poslova naglasio je da je srpska policija pouzdan i kredibilan partner.

- Srpska policija ima čvrstu saradnju sa kolegama iz svih delova sveta. I baš kao i nemačka kriminalistička policija, uživa ugled, pouzdan je i dostojan partner u borbi protiv svih vidova kriminala i u naporima za stvaranje bezbednog okruženja kako za svoje, tako i za građane drugih država - rekao je Vulin.

Foto: Tanjug

Studentima je ministar Vulin poručio da će upravo oni biti ti, koji će odličnu saradnju između srpske i nemačke kriminalističke policije nastaviti, a sigurno i unaprediti i dodao da je ova studijska poseta upravo njihov prvi korak u stvaranju buduće, neraskidive i čvrste veze dve kriminalističke policije, koja je u interesu ne samo građana Srbije i Nemačke, već i čitave Evrope.

- Kada odete odavde, siguran sam da ćete mnoge stvari zaboraviti, ali nećete zaboraviti ljude koje ste upoznali ovde. Nije najbolje što ćete videti u Srbiji neki laptop, skripta koju ćete dobiti na našem univerzitetu. Najbolje što ćete videti u Srbiji su ljudi sa kojima radite, trenutno delite hleb i sa kojima će vam biti drago da sarađujete - naveo je ministar Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija