• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.10.2022

18:07

UBIJEN SAMO ZATO ŠTO JE BIO ROM! Vesić podsetio na godišnjicu brutalnog ubistva dečaka od strane skinhedsa (FOTO)

beograd

Društvo

UBIJEN SAMO ZATO ŠTO JE BIO ROM! Vesić podsetio na godišnjicu brutalnog ubistva dečaka od strane skinhedsa (FOTO)

Podeli vest

Bivši zamenik gradonačelnika Beograda i trenutni narodni poslanik Goran Vesić podsetio je na godišnjicu ubistva Dušana Jovanovića dečaka romske nacionalnosti koji je lišen života od strane skinhedsa.

Vesić je podsetio na ovo brutalno ubistvo koje se dogodilo pre 25 godina a koje je bacilo ljagu na obraz grada i naroda. Navodeći da su se otac i majka nakon tragdeije preselili iz Mirijeva nakog čega su vrli brzo i oni sami preminuli. Majka je nažalost od tuge sebi oduzela život dok je dečakov otac Aleksandar preminuo ubrzo nakon.

- Na današnji dan pre 25 godina u našem gradu ubijen je trinaestogodišnji romski dečak Dušan Jovanović. Dušan je bio ubijen samo zato što je bio Rom. Tukli su ga i šutirali "skinhedsi" u Beogradskoj ulici, u centru grada, blizu Slavije. Jedan od ubica tražio je od Dušana novac, a zatim su ga, ne čekajući odgovor, oborili na asfalt, tukli i šutirali cokulama u glavu. Najmonstruozniji ubica odvalio je komad oluka i njime na bestijalan način doslovno umlatio i usmrtio dečaka. Porodica se posle ubistva preselila u Mirijevo, jer nisu mogli da podnesu život na mestu gde im je dete ubijeno. Posle tragične Dušanove smrti, preminuli su prvo majka, koja se ubila od tuge, a u međuvremenu je i otac Aleksandar preminuo. Dušanovo ubistvo je sramota svih nas, a neljudi koji su ga ubili bacili su ljagu na obraz našeg grada i naroda - napisao je Vesić na svom fejsbuk profilu

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Carica Sveta

pre 1 godinu

Zločin nad decom je posebno zlo. Na isti način i istim povodom je ubijen i glumac Dragan Maksimović. Ali i čuvar u Savamali 2016 godine Slobodan Tanasković. I to je bruka na licu Beograda. Ako ti misliš Vesiću da ja išta opraštam, dok se u potpunosti ne zadovolji oravda, pa čak ni tada, grdno se varaš. Niko nije verovao ni da će čelnicima tzv OVK da bude suđeno, pa se sudi i to ozbiljno. U Hagu. Isto tako će da bude suđeno funkcionerima vlasti, ali moguće i njihovim saradnicima opozicije, koji su na vandalski način rušil kvart u Beogradu i u izbornoj noći 24 aprila 2016. Jer je to vandalizam. Narod u Srbiji ne zanima Beograd na vodi. Niti iko ima nešto protiv tog projekta, ali niko nema prava u ovoj zemlji da se iživljava nad sugrađanima, nad institucijama i nad zakonom. I to zbog privatnog projekta. Ali i da nije privatni, prosto takve stvari su nedopustive.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17