• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv/Informer.rs

23.10.2022

16:37

NIKO NIJE ZNAO NIŠTA DOK MARŠALOV LEKAR NIJE PROGOVORIO! Ovim rečima je Tito zaprosio Jovanku

Društvo

NIKO NIJE ZNAO NIŠTA DOK MARŠALOV LEKAR NIJE PROGOVORIO! Ovim rečima je Tito zaprosio Jovanku

Podeli vest

Jovanka Broz, pokojna prva dama Jugoslavije ispričala je jednom prilikom kako ju je Josip Broz Tito pitao da postane njegova supruga

Njihov poslovni odnos vrlo brzo je prerastao u ljubav, a par se u tajnosti zakleo na večnu ljubav u aprilu 1952. godine, kada je ona imala svega 28, a Tito 60 godina.

U svojoj knjizi „Jovanka Broz, Titova suvladarka“ zapisao je njenu ispovest o tome kako se osetila nakon što ju je Broz zaprosio.

Suvišno je pričati koliko sam bila iznenađena i zbunjena. Pa, ja sam bila devojka iz sredine s patrijarhalnim pogledima! Meni je razlika u godinama isključivala pomisao na takvu vezu. Osim toga, bila sam – neće biti neskromno da to kažemdopadljivog izgleda i imala sam više udvarača – rekla je Jovanka.

Kako je ona ispričala, Tito ju je zaprosio istakavši da nije vodio lak život i da veruje da će pored nje konačno pronaći mir.

Moj život bio je težak, ispunjen stresovima, ličnim gubicima, svakojakim nedaćama i osećam da bih s tobom napokon osigurao spokojstvo i sreću – reči su kojima je on pitao Jovanku da postane njegova supruga.

Iako su tada bili zajedno već pet godina, ona je bila iznenađena. Više od tri decenije razlike u godinama najpre joj je smetalo, ali se kasnije s njom pomirila, priznala je.

Razlika u godinama je bila velika, ali ja je nisam osetila. Tito je bio pun energije, vitalan – iskrena je bila Jovanka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17