• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

29.12.2022

11:31

OBJAVLJEN KALENDAR ISPLATA PENZIJA ZA DECEMBAR! Primanja svima stižu u šest dana

Informer

Društvo

OBJAVLJEN KALENDAR ISPLATA PENZIJA ZA DECEMBAR! Primanja svima stižu u šest dana

Podeli vest

Bliži se Nova godina, rastu troškovi i svi se pitaju kad će penzije. Kalendar isplata je i zvanično objavljen i svi najstariji, njih ukupno oko 1,7 miliona, dobiće svoja primanja u šest dana

Isplata penzija za decembar će početi 5. januara za penzionere samostalnih delatnosti koji penzije primaju preko tekućih računa, na kućne adrese i na šalterima pošta.

Za korisnike vojnih i poljoprivrednih penzija isplata je 6. januara preko tekućih računa, na kućne adrese i šalterima pošta.

Penzioneri iz kategorije zaposlenih svoje prinadležnosti će primiti 10. januara preko tekućih računa, a 11. januara počinje isplata na kućne adrese i na šalterima isporučnih pošta.

Vladimir Stanković, direktor sektora za ostvarivanje prava u Fondu PIO rekao je za RTS da se pravo na penziju ostvaruje po prestanku osiguranja, u odnosu na dan prestanka osiguranja - narednog dana se ostvaruje pravo na penziju.

Kod prevremenih penzija, za razliku od starosne penzije, predviđen je manji broj godina života u odnosu na godine života predviđene za starosnu penziju, istakao je Stanković.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija