• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

07.02.2023

23:10

STANARI STAMBENOG DELA "GENEKSA" NEZADOVOLJNI! Novi vlasnik poslovnog dela platio kvadrat samo 400 evra!? A imali su druge planove...

Printscreen

Društvo

STANARI STAMBENOG DELA "GENEKSA" NEZADOVOLJNI! Novi vlasnik poslovnog dela platio kvadrat samo 400 evra!? A imali su druge planove...

Podeli vest

Nakon što je poslovna polovina Geneks kule u Narodnih heroja 41-43, jednog od simbola prestonice, u ponedeljak prodata za 2,4 milijarde dinara iliti nešto preko 20 miliona evra, stanari kule na broju 41 tvrde da će ostati bez 41,8 miliona dinara koje potražuju od "Generaleksporta" (u stečaju od 2015. godine) za održavanje stambenog dela

Božidar Stavrić, upravnik stambene zajednice Geneks kule, kaže da su stanari i poverioci izuzetno nezadovoljni jer je, pre svega, prodaja, kako tvrdi, obavljena bez obaveze kupaca da se uredi i njihov stambeni deo, kao što su zahtevali.

- Mi smo ostali bez mogućnosti da se reši naše potraživanje u iznosu od 400.000 evra bez kamate, koje nam duguje "Generaleksport". Te pare su na ime izdavanja prostora na krovu stambenog dela za antene. Mi smo 2018. dobili presudu i tim novcem smo nameravali da obnovimo naš prostor. U njegovom iščekivanju smo zameni sajle i rekonstruisali liftove stare 50 godina i stigao nam je račun od 200.000 evra!

Za troškove izolacije je potrebno 20.000 evra, a još je mnogo radova za koje smo morali da podižemo kredite. Sve vreme smo računali na tih 41,8 miliona dinara.

Ali sada smo ostali bez njih jer, dok se država i banke namire, nama ništa ne ostane! Inače, zgrada je proglašena za kulturno dobro u novembru 2021, pa smo ovom prodajom ostali bez kulture - objašnjava Stavrić.

Foto: printscreen RTS

Podsetimo, preduzeće "Eureka bar" d. o. o iz Beograda, čiji je vlasnik Aleksandar Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac, otkupilo je poslovni deo Geneks kule, koji se sastoji od 28 posebnih delova površine 14.943 kvadrata, poslovnog prostora od 27. do 37. sprata od 1.450,39 kvadrata, poslovnog i garažnog prostora površine u osnovi 9.023 kvadrata kao i od deset garaža od 6.445 kvadrata.

Stanari stambenog dela kule tvrde da će se novi vlasnik Zapadne kapije Beograda, beogradski ugostitelj, obogatiti jer je kupio poslovni prostor na ekstra lokaciji i to, prema prvim procenama, za samo 400 evra po kvadratu!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 1 godinu

"Stanari stambenog dela kule tvrde da će se novi vlasnik obogatiti ... " Kad ste tako pametni što se niste udružili i VI KUPILI poslovni prostor za 400€/m2 pa se obogatili? Decenijama se grebete i ne plaćate održavanje zgrade - što ste i po čemu ste vi bolji od mene koji mora da plati svaku popravku i održavanje zgrade u kojoj živim? Ovo je bila treća licitacija i na njoj, kao i na prve dve, je mogao da učestvuje svako, niko vam nije branio da je kupite ... GREBATORI

Dragan

pre 1 godinu

Šta, jer kupac kule treba sad da sredi i drugu, stambenu, kulu od onog rugla šta su stanari, vlasnici napravili sa postavljanje roletni raznih boja i farba li portal ulaza u plavu boju.. Nikako da shvatimo šta je vlasništvo a šta nije..

Zoran

pre 1 godinu

Stanari bi dobiju novac što su dobijene stanove u samoupravljanju dobili za džabe, pa zgradu ne pomišljaju da održavaju, nego treba država da im sve plaća, jer eto oni žive u spomeniku kulture. Možda bi da im se izgrede i garaže, parking. Možda da ne plaćaju struju i grejanje, ili da im se kupe i kuće na selu, da imaju gde da idu da se odmaraju. Nisu obavešteni da je socijalizam završen pre tri decenije, pa ako žele nešto, neka im banka odobri kredit. Za proteklih pola veka nisu uradili ni fasadu, još uvek je goli beton, pa da žive u malterisanoj i okrečenoj zgradi.

ŠTA MORATE ZNATI U SLUČAJU ZEMLJOTRESA?! Važno je da uradite nekoliko stvari koje mogu da vam spasu život - DAJEMO DETALJNO UPUTSTVO
Društvo

ŠTA MORATE ZNATI U SLUČAJU ZEMLJOTRESA?! Važno je da uradite nekoliko stvari koje mogu da vam spasu život - DAJEMO DETALJNO UPUTSTVO

Serija stravičnih zemljotresa pogodila je juče Tursku i Siriju, a tlo se ne smiruje ni danas. Prema poslednjim informacijama do sada je stradalo više 5.000 ljudi, a povređeno je više od 15.000 ljudi, strahuje se da ovo nisu konačne brojke... U slučaju ovakve katastrofe, važno je znati kako da se "snađemo", zato delimo sa vama par korisnih saveta

13.02.2023

17:01

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17