• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.02.2023

13:22

BRZI VOZ SOKO PREVEZAO 1.500.000 LJUDI! Brnabić i Vesić uručili nagradu sretnom putniku!

Tanjug

Društvo

BRZI VOZ SOKO PREVEZAO 1.500.000 LJUDI! Brnabić i Vesić uručili nagradu sretnom putniku!

Podeli vest

Beograd, 18. februar 2023. godine - Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić danas su na železničkoj stanici Beograd Centar dočekali 1.500.000-og putnika brzog voza Soko.

Premijerka je ovom prilikom je istakla da je veoma ponosna što je železnički saobraćaj počeo da pokazuje svoj potencijal za ekonomski i društveni razvoj naše zemlje i čitavog regiona.

- Brzom prugom između Beograda i Novog Sada za skoro godinu dana prevezlo se oko 2,5 miliona putnika, od čega 1,5 miliona Sokolom, najsavremenijim vozom u regionu. 

Foto: Tanjug

Ovo je lice jedne prosperitetne Srbije, ali i samo početak. Nastavljamo sa investicijama u železničku infrastrukturu i završavamo deo pruge do Subotice do kraja 2024. godine. Kada mađarski partneri izgrade svoju deonicu 2025. godine, biće nam potrebno samo par sati za putovanje između Beograda i Budimpešte. Otvaranje ove relacije je važno i za razvoj domaćeg turizma, jer će uticati na povećanje broja turista koji će u našu zemlju dolaziti iz Mađarske.

Foto: Tanjug

Premijerka je takođe naglasila da ne postoji veća investicija u kvalitet i zaštitu životne sredine od modernizacije železnice. Kao primer je navela da je dosadašnjim obimom saobraćaja na rekonstruisanoj pruzi ostvarena ušteda od 170.000 kg ugljen dioksida i podsetila da odgovoran rad pozitivno utiče na svaki aspekt kvaliteta života u Srbiji.

Ministar Vesić je istakao da  brze pruge, koje će biti izgrađene do kraja decenije celom dužinom od Niša do Subotice predstavljaju novu sliku Srbije, koje svi građani žele da vide.

- 1,5 miliona putnika od Beograda do Novog Sada u Sokolu govori šta će se dešavati na brzoj pruzi Beograd – Subotica - Budimpešta kada je kompletno završimo.  Nedavno sam razgovarao sa svojim mađarskim kolegom Janošem Lazarom da na stanici Beograd – Centar budu mađarska carina i policija, dok će srpska carina i policija biti u Budimpešti, tako da voz neće stajati na granici, a Beograd i Budimpešta biće povezani kao da su u jednoj zemlji. 

Ministar Vesić najavio je da će u narednim nedeljama biti potpisan i ugovor sa EU o izgradnji brze pruge Beograd – Niš i dodao da će građani Srbije do kraja decenije moći da putuju brzim vozom od Niša do Budimpešte.

Veljko Đokić, 1.500.000-ti putnik Sokola, izjavio je da često putuje između Beograda i Novog Sada.

- Odvikao sam se od drugih vidova prevoza. Zaista ima veliki broj polazaka. Soko je primer kako treba da izgleda moderan voz. Idealan je za sve – i po ceni, i po udobnosti i po brzini.

On je ovom prilikom od Srbija voza na poklon dobio godišnju kartu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija