• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.03.2023

08:31

SA TAG UREĐAJEM PROLAZIMO RAMPE BEZ PROBLEMA! Šta nam je potrebno od dokumenata? Samo dve stavke, a uštedi se i na putarini

tanjug

Društvo

SA TAG UREĐAJEM PROLAZIMO RAMPE BEZ PROBLEMA! Šta nam je potrebno od dokumenata? Samo dve stavke, a uštedi se i na putarini

Podeli vest

Za kupovinu uređaja za elektronsku naplatu putarine takozvani tag uređaj koji građani Srbije mogu da kupe na šalterima pošta širom naše zemlje potrebna je lična karta na uvid i fotokopija saobraćajne dozvole vlasnika vozila za koju se izdaje TAG uređaj, navodi se na sajtu Auto-moto saveza Srbije.

TAG uređaj se prodaje po ceni od 2.022 dinara, a namenjen je isključivo za putnička vozila fizičkih lica.

Dokumenta koja su potrebna za kupovinu uređaja je lična karta koja se dostavlja na uvid i fotokopija saobraćajne dozvole vlasnika vozila za koju se izdaje TAG uređaj, navodi AMSS. Podsetimo, Vlada Srbije je nedavno donela odluku o povećanju cena putarine od 1. aprila za 14 odsto, a za elektronsku naplatu putarine cena je povećana za osam odsto.

Pomoćnik direktora "Puteva Srbije" za naplatu putarine Darko Savić kazao je da koji kupe TAG uređaj imaće popust na korišćenje elektronske naplate putarine, automatski generisan kroz veb-platformu u iznosu od šest odsto.

- Posebna pogodnost je što će, nakon kupovine TAG uređaja korisnici na jednostavan način registrovati uređaj putem jedinstvene veb-platforme, a to će im omogućiti da plaćanje putarine vrše onlajn s registrovane platne/debitne kartice - rekao je Savić i dodaje da je veb-platforma osmišljena tako da na nju mogu da se povežu i ostali sistemi za naplatu putarine zemalja u regionu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija