• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.04.2023

22:57

NIS dobitnik nagrade za najbolju društveno odgovornu kampanju (FOTO)

NIS

Društvo

NIS dobitnik nagrade za najbolju društveno odgovornu kampanju (FOTO)

Podeli vest

Kompanija NIS dobitnik je nagrade za najbolju društveno odgovornu kampanju koju sedmu godinu zaredom dodeljuje magazin „Diplomacy&Commerce“. NIS-u je nagrada dodeljena na svečanosti u Narodnom muzeju u Beogradu za kampanju „Da se nove nade rode“ koju je kompanija sprovela tokom 2022. godine.

U ime kompanije NIS nagradu je primio Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora.

- Kampanjom „Da se nove nade rode“ smo pokazali da NIS sledi nacionalne prioritete i da podržava zajednicu u oblastima koje su najznačajnije za njen dalji razvoj i napredak. Naš slogan je „Budućnost na delu“, a te budućnosti nema bez dece. Nadamo se da smo našom kampanjom doprineli povećanju vidljivosti ove teme od značaja za društvo u celini i našom podrškom doprineli da nam se što više novih nada rodi - rekao je Smirnov.

Kompanija NIS je nagrađenu kampanju „Da se nove nade rode“ sprovela u skladu sa nacionalnim prioritetom – povećanjem nataliteta, a u cilju unapređenja uslova za rad zdravstvenih ustanova u oblasti reproduktivnog zdravlja i pružanja podrške parovima u procesu vantelesne oplodnje.

Tokom kampanje „Da se nove nade rode“ NIS je ukupno podržao 40 zdravstvenih ustanova u više od 30 gradova i opština u našoj zemlji.

NIS-ova kampanja „Da se nove nade rode“ inicirana je prošlogodišnjim ciklusom programa „Zajednici zajedno“ koji kompanija sprovodi već 15 godina zaredom u saradnji sa partnerskim gradovima i opštinama širom Srbije. Sredstva u iznosu od 118,5 miliona dinara u okviru programa „Zajednici zajedno“ usmerena su na nabavku specijalizovane medicinske opreme i opremanje zdravstvenih ustanova na svim nivoima zdravstvene zaštite koje se bave reproduktivnim zdravljem u cilju blagovremene dijagnostike i lečenja, kao i na sufinansiranje troškova parovima u procesu vantelesne oplodnje.

Foto: NIS

 

Kroz kampanju „Da se nove nade rode“ kompanija je pružila podršku i porodilištima u manje razvijenim opštinama na jugu i istoku Srbije, tako što je za osam porodilišta obezbedila sredstva za nabavku neophodne medicinske opreme. Za kraj kampanje, NIS je darovao i 225 vrednih poklon paketa, kako bi poželeo dobrodošlicu za po 15 prvorođenih beba u 2023. godini u 15 porodilišta u Srbiji.

„Diplomacy&Commerce“ nagrade uručuju se pojedincima, kompanijama i  rganizacijama koji se ističu u humanitarnom radu, društveno odgovornom, održivom poslovanju i ekološkim projektima, digitalizaciji i biznis inovacijama, razvoju umetnosti i kulture, kao i unapređenju bilateralne saradnje, privrednog ambijenta, uslova poslovanja i društva u celini. Nagrade su ove godine uručene u 20 kategorija, a povodom sedmog rođendana ovog magazina.

Članovi žirija bili su istaknuti predstavnici poslovnog, kulturnog i javnog života u Srbiji, na čelu sa Markom Čadežom, predsednikom Privredne komore Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kaja

pre 1 godinu

Nadamo se da će prejimerka Meloni uskoro biti naša gošća.

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija