• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.04.2023

08:50

Vesić: Moravski koridor donosi nove investicije i bolji život

mgsi

Društvo

Vesić: Moravski koridor donosi nove investicije i bolji život

Podeli vest

Moravski koridor, čija je prva deonica od Pojata do Makrešana juče otvorena, doneće nove investicije, i biće podsticaj razvoju turizma, što znači nova radna mesta i bolji život za pola miliona građana Rasinskog, Raškog i Moravičkog okruga, poručio je danas ministar građevinarstva, saobaćaja i infrastrukture Goran Vesić.


Vesić je gostujući na RTS-u istakao da Moravski koridor spaja koridore 10 i 11, potez na kojem živi 500.000 ljudi, a radi oko 20.000 malih i srednjih preduzeća.

- Moravski koridor znači više investicija, jer smo sa prvom deonicom dobili i veliku industrijsku zonu, između Ćićevca i Varvanina, na čak 22 hektara. Ovaj autoput doprineće i razvoju turizma, jer će otvoriti neke turističke destinacije koje ranije nisu bile toliko popularne, poput Jastrepca ili Goča - pojasnio je ministar.

Istakao je da svako saobraćajno povezivanje znači povezivanje zemlje, i u skladu sa vizijom i politikom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predstavlja osnovu za industrijski razvoj zemlje, dolazak investitora, nova radna mesta, bolji životni standard.

- Građani ovih okruga će itekako osetiti boljitak od ovog puta - podvukao je Vesić.

Istakao je da će Moravski koridor biti potpuno digitalizovan autoput, a to znači pokriven „wi-fi“ mrežom, kako bi vozači na panelima dobijali u realnom vremenu informacije o stanju na putu i upozorenja, o nesrećama, udesima, magli...

Foto: mgsi

Vesić je najavio da će svi novi putevi u Srbiji biti digitalizovani, a na tom projektu biće angažovani domaći stručnjaci.

Izmenama Zakona o planiranju i izgradnji uvodi se obaveza da izgradnju svake linijske infarstrukture, prati uvođenje optičke infrastrukture i digitalizacija.
„Ministarstvo koje vodim, zajedno sa ’Telekomom Srbija’ i univerzitetima, pokreće proces digitalizacije postojećih autoputeva. Biće urađen projekat digitalizacije svih puteva. 

Koliko će nam vremena trebati, videćemo, ali ponosan sam što će to raditi naša pamet, naši stručni ljudi, kojima će to biti važna referenca“, rekao je ministar.
Vesić je dodao i da je sledeći veliki projekat koji se privodi kraju i biće otvoren u junu – obilaznica oko Beograda, do Bubanj potoka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija