• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.06.2023

11:27

"KADA JEDNU ČOKOLADU IMAJU, PODELE! AKO JEDNO DETE NIJE TU, OSTALI NEĆE DA JEDU" Maja je samohrana majka 11 dece, njihovu priču na "Informer TV" mora da vidi cela Srbija (VIDEO)

Informer

Društvo

"KADA JEDNU ČOKOLADU IMAJU, PODELE! AKO JEDNO DETE NIJE TU, OSTALI NEĆE DA JEDU" Maja je samohrana majka 11 dece, njihovu priču na "Informer TV" mora da vidi cela Srbija (VIDEO)

Podeli vest

Maja Kovačević iz sela Vrdila kod Kraljeva se od 2018. godine, kada je preminuo njen suprug Radiša, sama brine o deci. Ima jedanaestoro dece i ništa joj nije teško, Maja svom svojom snagom uživa u majčinstvu. Ova predivna žena je gost u "Info jutru" na Informer televiziji.

Kako izgleda Majin dan i organizacija, da li se susreće sa podrškom ili je u svojoj ulozi sasvim sama, majka jedanaestoro dece je ogolila dušu na "Informer TV".

- Kada deca ustanu ujutru, dan je tada malo teže organizovati, dosta se haosa napravi, ipak svako od njih 11 treba da pronađe šta je gde ostavilo. Najstarija je Milica, ona ima 18 godina, dok najmađi Đorđe ima tek šest, i ta mala deca obično nešto odnesu i pomere velikoj, zato je zbrka. Ali posle 10, 11h, sve dođe na svoje, kao i u porodicama sa manje dece, isto je. Sve se organizuje lepo i normalno, svi idu u školu osim Đorđa, sledeće godine će i on da krene. Mogu vam reći da kada ostanem sama, ja se osećam čudno, čuje se tišina koja je meni neobična - otkriva Maja u emisiji "Info jutro".

Foto: printscreen

Maja, majka jedanaestoro dece

Kako se oni, njih svih jedanaestoro slaže, zanimalo je voditelje, a verujemo i gledaoce i celu Srbiju. U mnogo manjim porodicama su svađe između dece, takođe neslaganje, sasvim učestala pojava i potpuno je normalno da nekad dođe do haosa.

- Svašta nešto ponekad bude tu, posvađaju se i moja deca ponekad, ali oni se u suštini mnogo, mnogo podržavaju - naglasila je Maja Kovačević i dodala:

- U svakom trenutku oni su spremni da podrže brata ili sestru, posebno ako ih neko dira. Mnogo je to lepo kada vidite, ne umem lepo ni da objasnim i nađem prave reči, ali mislim da je mnogo teže sa jednim detetom u porodici. To jedno dete je onda samo, naučeno na takav način život, a ovde je njih dosta, pa su se naučili da trpe, da sve dele. Kada jednu čokoladu imaju, oni tu jednu podele na ravne časti i ako samo jedno od dece nije kod kuće u tom trenutku, ostali neće da jedu dok to jedno dete ne dođe!

Foto: printscreen

Emisija "Info jutro"

Gledaoce "Info jutra", kao i svakoga ko čuje Majinu priču, sigurno zanima šta to želi da ih od malena nauči, čime da ih oplemeni i koju osobinu da im usadi.

- Svoju decu pre svega učim ljubavi, da nikoga ne maltertiraju, nikome se ne podsmevaju, ali i da ne budu ničiji uzrok bola i patnje. Dakle, učim ih da u svakoj situaciji vodilja njihovog života bude ljubav - uskrena je naša sagovornica.

Neke porodice u Srbiji se odlučuju na ostanu na manjem broju dece, a razlog za to su uslovi. Roditelji deci žele da pruže sve, ostvare najbolje uslove u kojim će deca rasti. Majina želja je bila da ima što više dece, pa nas je zanimalo kako odgaja svih jedanaestoro i kakvi su uslovi u kojima dečaci i devojčice rastu?

- Mi smo mngo teško živeli, prošli smo kroz mnogo teških situacija, moja firma je bila u krizi u jednom momentu. Ipak, uz pomoć gospoda Boga sve smo to zajdno prevazišli. Ja sam i tada znala, kao što znam i sada, da kada gospod Bog da dete,on da i uz dete. Moje dete je srećno i kada mu kupim patike od 2.000-3.000 dinara, kao i kada imaju svi jednu čokoladu. Ja sam njima objasnila da je vrednost ljubav i da je to bitnije nego da nosimo dobre patike, ili vozimo najbolji automobil. Nesreća je, rekla sam im, kada to nemamo sa kim da delimo - priča Maja.

Foto: printscreen

Majinu priču morate da pogledate

Emisija "Informer TV-a" je više nego emotivna, dirljiva, pogledajte do kraja šta je ova samohrana majka ispričala. Ljudi kao Maja vraćaju nam nadu u život, a deca kao što su njena veru u bolju budućnost:

Maja, iako ima jedanaestoro dece, nije imala blizanačke trudnoće, a po prvi put je postala majka u 25. godini. Tad su ona i pokojni muž Radiša dobili Milicu, posle koje su se rađali samo dečaci, a Maja je htela bar još jedno žensko dete. Ta želja joj se ostvarila tek sa sedmim detetom kad je rodila Ružicu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
voja

pre 10 meseci

gde je onaj dobar covek sto neki dan pravio veselje u c,goru u vrednost od 1 milion eura,ako je toliko dobar kao sto ga svi hvale njegovi romi( sa postovanjem) neka pomogne mao ovoj zeni sa ovih 11 deteta,bog ce ga pogledati i za to lepo delo ako ucini a verujem da hoce samo ako ove moje reci dodju do njegovih usiju

Madpal

pre 10 meseci

Svaka cast! Zena potpuno ispravno i razmislja i vaspitava svoju decu! Inace, bilo bi dobro da donosite malo vise ovakvih prica umesto crne hronike :)

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija